A város polgármestere Lengyel Róbert közösségi oldalán jelentette be, hogy a beszámolók meghallgatása után elfogadta a város zárszámadását a testület.

Siófok, a számos nehezítő körülmény, így a gazdasági válság és állami elvonások ellenére is, egy „vasmarkú” gazdálkodással ugyan, de jól bánt a pénzével...

Nem költekeztünk túl, ezzel együtt minden létező számlánkat éven át kiegyenlítettük. Hitelfelvételre sem került sor, így teljesen adósságmentes továbbra is a városunk. Fejlesztésekre is pont annyit költöttünk, amennyi a büdzsébe belefért, nem lóg ki a lábunk az alól a bizonyos takaró alól.

Jól alakultak az adó-, és parkolódíj bevételeink, némi állami kompenzáció is érkezett, a meglévő és betétben elhelyezett készpénzállományunk után szép kamatbevételt könyvelhettünk el, és persze nem volt pocsékolás – írja közösségi oldalán a polgármester.

Siófok gazdálkodása egyébként is több önkormányzat számára is példaértékű. A múlt héten például Paksra hívták meg Lengyel Róbertet, ahol a Paksi Deák Ferenc Egyesület meghívására Heringes Anita frakcióvezető vendégeként arról beszélt, hogyan lehet az, hogy a Paksnál jóval kevesebb pénzből gazdálkodó siófoki önkormányzat sokkal több fejlesztést tud megvalósítani, mint a tolnai város.

Fotó: pixabay.com