2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Lezáratták a famentes lombkoronasétányhoz vezető utat

frisshirek.hu, 2023. május 01. - 16:10
Lezáratták a famentes lombkoronasétányhoz vezető utat

Egy táblát helyeztek el a helyszínen a következő felirattal: „Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos!”

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Népszava cikke szerint falu vezetője megunhatta az önkormányzat soha nem látott uniós projektje által vonzott katasztrófaturizmust.

Az immár európai hírű nyírmártonfalvai lombkoronasétányhoz vezető út elején ugyanis a következő felirat fogadja a látogatót:

„Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos!”

– vette észre és fotózta le még vasárnap a Magyar Narancs egyik olvasója.

A lapnak küldött üzenet szerint a tábla miatt ugyan egyik barátja már nem mert bemenni, de többeket érdekelhet, hogy az aszfaltútról is lehet látni a lomb nélküli lombkoronasétányt.

Mivel a négy méter magas, nyolcvan méter hosszú szerkezet mellett áll egy kilátó is, amely korábban készült, nem lehetne lezárni ezt a területet, hiszen a kilátó is a köz javára létesült

– állítja a látogató, aki egyike azoknak az embereknek, akik kíváncsiak a soha nem látott építményre.

Lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt a Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő és az Átlátszó által feltárt ügyről: a beruházást az Európai Bizottság behatóan vizsgálja, és ha a támogatást szabálytalanul használták fel, megteszi a szükséges intézkedéseket.

A Népszava cikkében arra emlékeztetett, az első hírek arról szóltak, hogy tarra vágták az erdőt a nyírmártonfalvai, 60 millió forintos uniós támogatásból épült lombkoronasétány építése közben. Az eredeti tervek szerint az 50 méter hosszú építményt a fák lombkoronájának szintjébe álmodták meg. A beruházásra a támogatást a magánszemélyként pályázó fideszes polgármester, Filemon Mihály nyerte meg. A sétány az uniós adófizetők pénzéből épült meg, mivel a kifizetés az uniós finanszírozású Vidékfejlesztési Program pályázatából történt.

A tulajdoni lap szerint a 16,5 hektáros telek szintén a polgármesteré, aki civilben agrárvállalkozó, aki, aki azzal vált híressé, hogy egy uniós projekt keretében olyan erdőben valósította meg az „erdőközjóléti beruházást”, ahol idő közben ki kellett vágni a fákat.

Mint megírtuk, Nyírmártonfalva polgármesterét elszomorította a lomb nélküli lombkoronasétányon való gúnyolódás, később pedig azt közölte, hogy minden médiumot feljelent, amely tudósított az ügyről.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos oldala