A Népszava cikke szerint falu vezetője megunhatta az önkormányzat soha nem látott uniós projektje által vonzott katasztrófaturizmust.

Az immár európai hírű nyírmártonfalvai lombkoronasétányhoz vezető út elején ugyanis a következő felirat fogadja a látogatót:

„Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos!”

– vette észre és fotózta le még vasárnap a Magyar Narancs egyik olvasója.

A lapnak küldött üzenet szerint a tábla miatt ugyan egyik barátja már nem mert bemenni, de többeket érdekelhet, hogy az aszfaltútról is lehet látni a lomb nélküli lombkoronasétányt.

Mivel a négy méter magas, nyolcvan méter hosszú szerkezet mellett áll egy kilátó is, amely korábban készült, nem lehetne lezárni ezt a területet, hiszen a kilátó is a köz javára létesült

– állítja a látogató, aki egyike azoknak az embereknek, akik kíváncsiak a soha nem látott építményre.

Lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt a Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő és az Átlátszó által feltárt ügyről: a beruházást az Európai Bizottság behatóan vizsgálja, és ha a támogatást szabálytalanul használták fel, megteszi a szükséges intézkedéseket.

A Népszava cikkében arra emlékeztetett, az első hírek arról szóltak, hogy tarra vágták az erdőt a nyírmártonfalvai, 60 millió forintos uniós támogatásból épült lombkoronasétány építése közben. Az eredeti tervek szerint az 50 méter hosszú építményt a fák lombkoronájának szintjébe álmodták meg. A beruházásra a támogatást a magánszemélyként pályázó fideszes polgármester, Filemon Mihály nyerte meg. A sétány az uniós adófizetők pénzéből épült meg, mivel a kifizetés az uniós finanszírozású Vidékfejlesztési Program pályázatából történt.

A tulajdoni lap szerint a 16,5 hektáros telek szintén a polgármesteré, aki civilben agrárvállalkozó, aki, aki azzal vált híressé, hogy egy uniós projekt keretében olyan erdőben valósította meg az „erdőközjóléti beruházást”, ahol idő közben ki kellett vágni a fákat.

Mint megírtuk, Nyírmártonfalva polgármesterét elszomorította a lomb nélküli lombkoronasétányon való gúnyolódás, később pedig azt közölte, hogy minden médiumot feljelent, amely tudósított az ügyről.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos oldala