Őrsi Gergely, II. kerület polgármestere nyílt levélben szólította meg Filemon Mihályt, Nyírmártonfalva vezetőjét, hogy elkérje tőle jó célra az értelmetlenné váló faépítményt.

Mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, a nyírmártonfalvai „építmény” pedig szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a II. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték

- folytatta terve ismertetését a polgármester. Leszögezte azt is, hogy a kerület lelkes híve az újrahasznosításnak. A felhasznált faanyag valódi erdei környezetbe kerülhetne, hidat építenének belőle patak fölé, kilátót vagy tanösvényhez eszközöket, vagy élőhelyjavításra használnák a Szalamandra-völgyben - írta meg a frisshirek.hu.

Filemon bízott benne, hogy Őrsi közzéteszi az egész válaszlevelet, biztos, ami biztos, maga is tájékoztatta a Facebook-oldala követőit. A politikus sérelmezi, hogy az uniós források kétharmada eddig Budapestre jutott, miközben a lakosság tizenhét százaléka él ott. Eközben elmondása szerint az EU térségeinek egy főre jutó GDP-je esetében Budapest 153, Hajdú-Bihar viszont csak 47 százalékon áll, írja a hang.hu.

„Az Ön által megvetett vidéken olyan pályázatokkal lehet kirándulóhelyekre pályázni, mint jelen esetben, ahol 20% saját erőt kell hozzátenni, és a beruházást elő kell finanszírozni. A Nyírmártonfalván építés alatt álló, folyamatban lévő közjóléti beruházás megvalósítására ERDŐTULAJDONNAL RENDELKEZŐ, JOGERŐSEN BEJEGYZETT ERDŐGAZDÁLKODÓKNAK lehetett pályázni, az előbb említett feltételek szerint!”

– fogalmazott Filemon.

A polgármester újra hangsúlyozta, hogy

egyetlen forint hazai és egyetlen eurocent uniós támogatást sem használt fel a kirándulóhely megépítéséhez.

A családjuk tulajdonában lévő erdőről van szó, amelyet közjóléti célokra átenged használatra másoknak, sőt kiemelte, nem pedig elvett 15 millió forintot, megelőlegezve a teljes beruházási költséget.

„Tehát, ha Ön hasonló saját erőből történő felajánlással segíti, vagy segítette a II. kerület közösségét, családokat, gyermekeket, akkor felvehetjük a kapcsolatot!”

– fogalmazott.

A természet szeretete képessé tesz minket arra, hogy felülemelkedjünk a kicsinyes pártpolitikán?

- kérdezi Filemon Mihályt Őrsi Gergely válaszában.

"Tisztelt Filemon Mihály!

Tisztelt Polgármester Úr!
Ha jól értem válaszát, nem kíván együttműködni a lomb nélküli lombkoronasétány faanyagának hasznosításában.
Válaszát tudomásul véve, kérem, engedje meg, hogy jelezzem, nem állt szándékomban Önt megbántani, sem megkérdőjelezni az Ön 60 milliós uniós támogatásból épített lomb nélküli lombkoronasétánya mögött rejlő önzetlen szándékot.
Éppen ellenkezőleg, abban bízva kerestem meg levelemmel, hogy együttműködhetünk erdei élőhelyek, turistautak jobbá tételében azzal, ha hasznosítjuk a lomb nélküli lombkoronasétányának faanyagát, mert helyszíni képek és videók alapján úgy tűnt, mire az erdő körbenövi az Ön lomb nélküli lombkoronasétányát, az építmény már az enyészeté lesz.
Úgy véltem, ha a sétány faanyagát újrahasznosítva tesszük jobbá kirándulók erdei kikapcsolódását, Ön is tisztázhatja a lomb nélküli lombkoronasétánnyal kapcsolatos sajnálatos félreértéseket, és bíztam benne, hogy az erdők és a természetjárás rajongójaként élni fog az együttműködés lehetőségével, és belátja, a lomb nélküli lombkoronasétányhoz felhasznált faanyagot érdemes lehet más, hasznosabb célra újrafelhasználni.
Meghívását a „beruházás” átadására köszönettel elfogadom! Bízom benne, hogy a természet szeretete képessé tesz minket arra, hogy felülemelkedjünk a kicsinyes pártpolitikán!
Tisztelettel,
Őrsi Gergely polgármester"
Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala