A II. kerület örömmel hasznosítaná a teljesen értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétány alapanyagát akár erdei élőhely javítására, akár turistautak rekonstrukciójához

- írta Facebook-oldalára Őrsi Gergely a kerület vezetője. Nyílt levelét Filemon Mihálynak, Nyírmártonfalva polgármesterének címezte, abban bízva, hogy a környezeti pusztítás és az uniós pénzek elégetése szimbólumává váló erdő nélküli lombkoronasétány ügyének jó végkicsengést adhasson.

Mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, a nyírmártonfalvai „építmény” pedig szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a II. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték

- folytatta terve ismertetését a polgármester. Leszögezte azt is, hogy a kerület lelkes híve az újrahasznosításnak. A felhasznált faanyag valódi erdei környezetbe kerülhetne, hidat építenének belőle patak fölé, kilátót vagy tanösvényhez eszközöket, vagy élőhelyjavításra használnák a Szalamandra-völgyben.

Bejegyzésének nyílt levél szakaszában, megszólítva Filemon Mihályt kifejtette azt is, hogy az eredeti nyírmártonfalvai építmény még sokáig nem töltheti be a rá eredetileg szabott funkciót, a kirándulók kikapcsolódását. Ezt szeretnék a faszerkezetnek megadni a budapesti II. kerületben. A lombkoronasétánnyal kapcsolatban a polgármestert megszólítva nyílt levelét Őrsi Gergely így kezdte:

Láthatóan Ön is elkötelezett híve az erdei környezet ápolásának, az erdei környezetben történő kikapcsolódásnak. Erről árulkodik az Ön által építtetett lombkoronasétány is, melyet eddig bár csak képen láttam, de igen impozáns építménynek tűnik.

A hiábavaló nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyének napvilágra kerüléséről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, amelyre az Átlátszó hívta fel a figyelmet. Azóta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt már Pesten is avatott ilyen jellegű építményt. Stílusukhoz méltóan egy belvárosi építkezés fagerendás alátámasztását.

A kiemelt kép forrása: Őrsi Gergely Facebook-oldala