Az egészségügyi átalakítás részeként tervezett új orvosügyeleti rendszer bevezetése több vármegyében folyamatban van, ugyanakkor nem mindenki tetszését nyerte el, és ennek a jogszerűség keretein túlmutató stílusban és tartalommal adtak hangot - emelték ki nyilatkozatukban.

Állításuk szerint több orvos fenyegetésként értelmezett olyan üzenetet kapott,

amelyek a hivatásuk gyakorlásával összefüggésben próbálják befolyásolni döntésüket, a kérdéssel kapcsolatos véleményüket. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés kiegészítés keretében folytat vizsgálatot arra vonatkozólag, hogy történt-e bűncselekmény - emelte ki a hatóság.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) tegnapi közleményében a kormány támadására úgy reagált, hogy koncepciós eljárás zajlik ellenük - írtuk meg a frisshirek.hu-n. Kincses Gyula tegnap elismételte azt a már Gulyás Gergely szombati nyilatkozatára adott válaszát, mely szerint a MOK nem olyan orvos ellen indított etikai eljárást, aki szerződést szeretett volna aláírni, hanem

aki kollegiális vezetőként, az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízásából tartott tájékoztatást több száz orvos előtt valótlanságokat állítva presszionálta a kollégákat arra, hogy írják alá az Országos Mentőszolgálat ügyeleti szerződéseit.

A kiemelt kép forrása: a Magyar Orvosi Kamara Facebook-oldala