2007-ben hatalmas port kavart az eset, miszerint az Angliában élő skót házaspár, Kate és Gerry McCann akkor négyéves gyermeke, Madeleine egyszerűen eltűnt a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta üdülőközpontjának egyik szállodájából, miközben a szülők 50 méterre vacsoráztak egy étteremben. A hír az egész világot bejárta, ám hiába a kiterjedt rendőrségi nyomozás és a sajtófelhajtás, sem a lánynak sem az elrablójának nem sikerült a nyomára bukkanni.

A Frisshirek.hu is megírta, hogy a közösségi médiában felbukkant egy 21 éves fiatal nő, aki azt állítja, ő a 2007-ben eltűnt Madeleine McClann. Állítását azzal próbálja igazolni, hogy nemrég villantak be emlékek gyerekkorából, amik - állítása szerint - megegyeznek azokkal a történetekkel, amik annak idején napvilágot láttak. A nő állításait akár DNS-vizsgálattal is bizonyítaná, emiatt úgy döntött, megkeresi a szülőket - írja a Blikk a brit Mirrort szemlézve.

Faustyna állítása szerint poszttraumás amnéziában szenved, és egy pedofil áldozata volt. Gyanút fogott amiatt, hogy rokonai nem beszélnek őszintén a gyerekkoráról. Ráadásul vonásaiban is felfedezte a hasonlóságot a 3 éves kislánnyal.

"Hasonló a szemünk, az arcunk formája, a füleink, az ajkaink, a fogak közti rés, a szemben látható folt."

- írja a már több mint egymillió követővel rendelkező Instagramm-fiókján, ami mutatja még mindig az óriási érdeklődést az ügy iránt.

Julia ennek bizonyítására feltöltött több gyermekkori képet is Instagram-oldalára, és azt kérte, végezzenek el rajta egy DNS-vizsgálatot, hogy kiderüljön az igazság.

McCann szülei a szóvivőjükön keresztül közölték, hogy nem nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban, de a család egyik közeli barátja a Daily Beastnek elmondta, hogy a család készen áll a DNS-vizsgálatra. Ezt közölte Julia Faustyna is Instagram-oldalán - ír az rtl.hu a történet újabb fejleményéről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Maddie McCann (@iammadeleinemcann) által megosztott bejegyzés

Az RTL Híradó összeállítását az ügyről is megtekinthetik.

Fotó: instagramm