A frisshirek.hu-n már beszámoltunk arról az értesüléséről, hogy lemondását fontolgatja Pásztor Béla, hazánk rekorder polgármestere. A mai rendkívüli testületi ülésen az értesülések valósággá váltak.

Egy több mint félévszázados polgármesteri szolgálat ért ma véget.

A február 27-én 85. életévét betöltő polgármester lemondólevelét a testületi ülésen Kosik József alpolgármester olvasta fel. A települést 1965. szeptember 1-jétől tanácselnökként, majd 1990. október 12-től polgármesterként irányító Pásztor Béla, aki függetlenként tevékenykedett, a levélben a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján nyilatkozik arról, hogy a város polgármesteri tisztségéről "február 28. napjával bezárólag" lemond.

Veresegyház fejlődéséért végzett munkájukhoz a képviselő-testület minden tagjának további erőt és egészséget kívánok

- tette hozzá. Pásztor Béla az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy nagy szeretettel hagyja el a polgármesterséget.

Olyan helyről távozom, amelyet végtelenül szerettem

- fogalmazott. Veresegyház önkormányzatának közleménye szerint a polgármesteri tisztség betöltéséről időközi polgármester választáson, várhatóan 2023 májusában dönthetnek a település lakói. Döntésének bejelentését követően a képviselő-testület a város Facebook-oldalán is megköszönte Pásztor Béla szolgálatát:

A Képviselő-testület minden tagja nevében köszönjük a csaknem 60 év szolgálatot!

Az új polgármester megválasztásáig a főállású alpolgármester, Cserháti Ferenc látja el a polgármesteri feladatokat, aki Facebook-oldalán szintén külön köszönetét fejezte ki a legendás, most búcsúzó városvezetőnek.

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester is kommentálta (volt) kollégája döntését Facebook-oldalán. Budapest első embere azt írta, hogy sajnálattal, de megértéssel fogadta a hírt, hogy a "magyar polgármesterek doyenje" távozik Veresegyház éléről. Bár egyedülálló az ő hivatása - folytatta a főpolgármester -, aki ismeri Pásztor Bélát, nem lepődött meg rajta.

Elhivatottsága, megkérdőjelezhetetlen eredményei és a városa iránt érzett szeretete miatt újra és újra bizalmat szavaztak neki a választók. Ő pedig szolgálja őket egészen 85 éves koráig. Számomra ő „A polgármester”, hiányozni fog az önkormányzati szövetségekből. Köszönök mindent és jó pihenést, Béla bácsi!

- zárta gondolatait Karácsony Gergely.

A kiemelt kép forrása: Veresegyháza hivatalos Facebook-oldala