2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Nemzeti konzultáció: csak a kérdőívekre több mint 2,7 milliárd forintot költöttek

frisshirek.hu, 2023. január 14. - 16:11
Nemzeti konzultáció: csak a kérdőívekre több mint 2,7 milliárd forintot költöttek

A kormány oldalára feltöltött dokumentum szerint több mint 2,7 milliárd forintba került a nemzeti konzultációs ívek eljuttatása a választókhoz. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megszülettek a nemzeti konzultáció eredményei.

Mint írta,

a nemzeti konzultáció eredménye világos: a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat.


Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombaton ismertette a nemzeti konzultáció eredményeit. Tájékoztatása szerint 1,4 millióan válaszoltak, és „a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat”.

Amint azt a hvg.hu kiszúrta: a kormány elárulta, hogy mennyibe került a nemzeti konzultációs ívek eljuttatása a választókhoz. A kormányzati oldalra feltöltött dokumentum alapján

a küldemények összeállítása, a nyomdai borítékok előállítása és a címzettek részére történő eljuttatása önmagában 2 357 942 960 forintba került. Erre jönnek még rá a nyomdai költségek, további 367 553 099 forint értékben.

Vagyis – ahogy a lap összegzett – több mint 2,7 milliárd forintot ment el arra, hogy a kormány 1,4 millió visszaküldött ívre hivatkozva elmondhassa: a magyarok 97 százaléka utasítja el a szankciókat.

A hvg.hu arra is rámutatott, hogy

ez csupán egy részköltség.

Ugyanis a rendszerint milliárdos nagyságrendben mozgó marketingköltségek – a plakátkampány, a Youtube-, illetve a Facebook-hirdetések, a reklámfilmek és így tovább – egyelőre még nincsenek benne.

Fotó: Orbán Viktor kormányfő. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán