Mindannyian a jelenlegi kormány túszai vagyunk; ha Orbán ezzel nyer valamit Brüsszelben, akkor valamit enged, de ha a vágyait követi, akkor beteges módon tovább sanyargat és gyötör bennünket

– fogalmazott Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke a hvg.hu beszámolója szerint.

Iványi Ujhelyi István EP-képviselővel beszélgetett egy újévi videóinterjúban, és elmondta, hogy szerinte Magyarországon formálisan vannak ugyan pártok, de „egy méltatlan eszközökkel dolgozó” egypártrendszer működik, ráadásul ez sokban hasonlít a régebbi egypártrendszerhez, csak

a NER jóval képmutatóbb és reménytelenebb, mint a rendszerváltás előtti időszak.

Iványi Gábor felidézte, hogy – amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt – a magyar kormány továbbra is milliárdokkal tartozik az iskolákat, egészségügyi és segítő intézményeket fenntartó szervezetének.

A hvg.hu cikke szerint Iványi Gábor beszélt a 2022 végén véghez vitt ukrajnai segélyútjáról is. Személyes tapasztalatai alapján arról beszélt, hogy rendkívül negatív és terhelt Magyarország megítélése Ukrajnában a miniszterelnök nyilatkozatai és tettei miatt.

Ne szégyelljünk szembefordulni a megtévedt politikusainkkal és határozottan kimondani: durva, ördögi pogányság, embertelenség, amit csinálnak!

– hangsúlyozta Iványi Gábor.

Fotó: Facebook/Iványi Gábor oldala