Az Üzlet.hu számolt be róla, hogy november utolsó napján ismét csökkennek a hazai üzemanyagárak:

a beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj pedig bruttó 13 forinttal lesz olcsóbb.

A Holtankoljak.hu adatai szerint így a 480 forintos hatósági árak mellett az alábbi piaci átlagárakkal találkozhatunk szerdától a hazai benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 627 Ft/liter
  • Gázolaj: 692 Ft/liter

Mint megírtuk, legutóbb múlt pénteken estek az árak a hazai kutakon.

A HATÓSÁGI ÁRKORLÁTOZÁS ALÁ TARTOZÓ ÜZEMANYAGOK TOVÁBBRA IS 480 FORINTBA KERÜLNEK LITERENKÉNT.

Persze – amint azt lapunk, a Frisshirek.hu korábban megírta – kérdés, hogy meddig, ahogy az is, hogy hol és mennyit tudunk tankolni. A MOL pár napja levelet küldött több, családi tulajdonban levő benzinkútnak, amelyben arról adtak értesítést, hogy november 28-tól nem szállítanak benzint és dízelt számukra. A Shell töltőállomások is lassan kezdenek kifogyni az üzemanyagból, ezért újabb korlátozásokat vezettek be

DK: Gyakorlatilag bármelyik kútról hiányozhat a benzin

Országos üzemanyaghiány alakult ki – állítja a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.

Varju László hétfői, online sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint azt mondta,

mára nemcsak a kistelepülések vagy vidéki városok vonzáskörzete érintett, hanem akár a főváros is, miközben gyakorlatilag bármely kútról hiányozhat a benzin és a gázolaj.

A kormány alkalmatlansága és kormányzóképtelensége az ország működését veszélyeztet i– fogalmazott.

Hozzátette, az emberek nem fognak tudni eljutni a munkahelyükre, a gyerek nem fognak eljutni az óvodába vagy iskolába, az áruk nem fognak eljutni a boltokba, a mentők nem fognak eljutni a következő beteghez, ha nem tudnak tankolni.

A képviselő külön hangsúlyozta, hogy

az üzemanyaghiány ismeretlen fogalom az Európai Unióban. Nincs köze se a háborúhoz, se a szankciókhoz, egyedül az Orbán-kormány gazdaságpolitikájához van köze.

Illusztrációs fotó: Pixabay