A német válogatott a japánoktól szenvedett egy nem várt vereséget (1-2), a spanyolok viszont már első fordulóban kivégezték Costa Ricát a 7-0-as győzelemmel. A vasárnap délutáni meccsen Costa Rica legyőzte Japánt, így egy újabb vereség sem jelentette volna a német álmok végét. 

A spanyolok kezdték jobban a játékot, már a 7. percbe Olmo 17 méteres lövését Neuer bravúrral tolta a felső lécre. A németeken nagy volt a teher, ami megmutatkozott a játékukon, pontatlanul, idegesen játszottak. 

A 40. percben egy szabadrugás után Rüdiger fejelt a kapuba, a VAR-szoba lest jelzett, így maradt a 0-0, ezzel az eredménnyel mentek a szünetre a játékosok.

A második játékrész 56. percében Gündogan passza után Kimmich 13 méterről lőtt, de Simón hatalmasat védett. A változást Morata beállása hozta meg, aki remekül érkezettJordi Alba beadására, és ezzel a 62. percben előnybe került a spanyol válogatott.  1-0

Rövid időn belül a spanyolok duplázhattak volna, de Asensio elkapkodta a lövést.

Ezután a németek tékozoltak el egy remek helyzetet, amit Musiala hagyott ki. A németeknél is egy csereként beállt játékos hozta meg a szerencsét, Füllkrug bombázott a jobb felsőbe. A Werder Bremen 29 éves csatárának ez volt harmadik válogatott meccse. 1-1

Kis szerencsével fordíthattak volna a németek Sané révén, de lövés helyett inkább elvitte a labdát a kapus mellett, beadását pedig mentette a védelem.

Így maradt az 1-1-es döntetlen.

A spanyolok 4 ponttal a csoport élén, míg a németek 1 ponttal az E-csoport negyedik helyen állnak az utolsó forduló előtt, amelyben a spanyolok Japánnal, a németek Costa Ricával találkoznak.

fotó: al-Hor, 2022. november 27.
A spanyol Rodri (j) és a német Jamal Musiala (b) a katari labdarúgó-világbajnokság E csoport második fordulójában játszott Spanyolország-Németország mérkőzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 27-én. MTI/AP/Matthias Schrader