2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 8o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Döntetlen játszottak a spanyolok a németekkel

frisshirek.hu, 2022. november 27. - 22:00
Döntetlen játszottak a spanyolok a németekkel
A csoportkör egyik legnagyobb rangadójának ígérkezett a spanyol és a német válogatott találkozása. A németek rosszul sikerült rajta után a győzelmi kényszer még izgalmasabbá tette a meccset.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A német válogatott a japánoktól szenvedett egy nem várt vereséget (1-2), a spanyolok viszont már első fordulóban kivégezték Costa Ricát a 7-0-as győzelemmel. A vasárnap délutáni meccsen Costa Rica legyőzte Japánt, így egy újabb vereség sem jelentette volna a német álmok végét. 

A spanyolok kezdték jobban a játékot, már a 7. percbe Olmo 17 méteres lövését Neuer bravúrral tolta a felső lécre. A németeken nagy volt a teher, ami megmutatkozott a játékukon, pontatlanul, idegesen játszottak. 

A 40. percben egy szabadrugás után Rüdiger fejelt a kapuba, a VAR-szoba lest jelzett, így maradt a 0-0, ezzel az eredménnyel mentek a szünetre a játékosok.

A második játékrész 56. percében Gündogan passza után Kimmich 13 méterről lőtt, de Simón hatalmasat védett. A változást Morata beállása hozta meg, aki remekül érkezettJordi Alba beadására, és ezzel a 62. percben előnybe került a spanyol válogatott.  1-0

Rövid időn belül a spanyolok duplázhattak volna, de Asensio elkapkodta a lövést.

Ezután a németek tékozoltak el egy remek helyzetet, amit Musiala hagyott ki. A németeknél is egy csereként beállt játékos hozta meg a szerencsét, Füllkrug bombázott a jobb felsőbe. A Werder Bremen 29 éves csatárának ez volt harmadik válogatott meccse. 1-1

Kis szerencsével fordíthattak volna a németek Sané révén, de lövés helyett inkább elvitte a labdát a kapus mellett, beadását pedig mentette a védelem.

Így maradt az 1-1-es döntetlen.

A spanyolok 4 ponttal a csoport élén, míg a németek 1 ponttal az E-csoport negyedik helyen állnak az utolsó forduló előtt, amelyben a spanyolok Japánnal, a németek Costa Ricával találkoznak.

fotó: al-Hor, 2022. november 27.
A spanyol Rodri (j) és a német Jamal Musiala (b) a katari labdarúgó-világbajnokság E csoport második fordulójában játszott Spanyolország-Németország mérkőzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 27-én. MTI/AP/Matthias Schrader