Könyvcserepikniket rendez a Bookline a Kopaszi-gáton

A Bookline április 27-én, szombaton tavaszi könyvcserepikniket szervez a Kopaszi-gáton, ahol a szabadtéri rendezvényen jó hangulattal és zenével várják az érdeklődőket.

A Bookline.hu, a régió egyik legnagyobb kulturális webáruháza, amely évente több millió vásárlót szolgál ki, most egy különleges eseményre invitálja az olvasókat. Szombat délután 15 és 19 óra között igazi könyvcserepiknikre vár mindenkit a Kopaszi-gáton. A kora délutáni zenés eseményen a könyvek cseréjén túl beszélgetésre, ismerkedésre és kötetlen együttlétre is lehetőség lesz. A szervezők azt kérik, az eseményre mindenki hozzon magával legalább egy cserére szánt könyvet, és minden 100., a rendezvényre behozott könyv után extra ajándékkal kedveskedik a résztvevőknek.

A könyv világnapja alkalmából a Bookline a 4 fővárosi és 6 vidéki helyszínen található Lapozóit is új és szépséghibás kötetekkel töltötte fel. Így a cserepontokon ismét bőséges kínálat várja mindazokat, akik megunt könyveiket új olvasmányokra cserélnék. A budapesti Mechwart ligetnél található Lapozó teljes egészében a gyermekeké, ahol kisebbeknek szóló alkotásokat találhatunk és csereberélhetünk.

A Bookline támogat minden, a könyvekkel kapcsolatos fenntarthatósági célt, éppen ezért évek óta működtet könyvcserepontokat, úgynevezett Lapozókat az ország több városában. A szervezők közleményükben a könyvcserepontok látogatóitól azt kérik, hogy ha egy könyvet elvisznek a Lapozóból, a helyére egy másik, általuk már nem használt kötetet helyezzenek el – így garantált, hogy a később érkezők számára is elegendő könyv marad.

A Bookline.hu 21. századi megoldásaival és innovatív imázsával a lehető legszélesebb közönséghez juttatja el a könyvek szeretetét a digitális korban. Olvasásnépszerűsítő programjának részeként könyvkínálata rendszeresen megtalálható nagyobb fesztiválokon, kulturális rendezvényeken, könyvcserepontjai pedig országszerte gondoskodnak arról, hogy az olvasás élménye mindenki számára hozzáférhetővé váljon.