2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 19o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Costa Rica meglepetésre legyőzte Japánt

frisshirek.hu, 2022. november 27. - 13:04
Costa Rica meglepetésre legyőzte Japánt
Japán végig hatalmas mezőnyfölényben játszott, Costa Rica csupán egyszer lőtt kapura, amiből gól lett, ezzel megszerezte a három pontot.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az első félidő unalmas játékot hozott. Costa Rica a spanyoloktól korábban elszenvedett butális vereségük után a védekezésre koncentrált, amit Japán nem tudott áttörni. Egyetlen lövés sem találta el a kaput. 

A második félidőben egy szép támadás végén a csereként beálló Asano sarokkal letette a labdát Moritonak, aki 17 méterről vette célba a kaput, Navas hatalmasat védett. Egy perc múlva egy újabb japán támadást, ezuttal Endo próbálkozását blokkolták a védők.

Az 54. percben Soma éles szögből bombázott mellé, majd egy 19 méteres szabadrúgásnál nem sikerült megszereznie a vezetést.

A 81. percig kellett várni Costa Rica első kapuralövéséig, ráadásul ez pontos volt. Fuller 16 méterről tekert a hosszú sarokba, a kapus még beleért, de nem tudott hárítani. 0-1

A japán csapat a hajrában mindent beleadott, hogy megszerezze az egyenlítő gólt, de nem járt sikerrel.

Costa Rica meglepetés győzelme a németek is reményt ad, ha a csoport esti meccsén kikapnak a spanyoloktól, még akkor is marad esélyük a továbbjutásra. 

fotó: ar-Rajján, 2022. november 27.
Costa Rica-i Keysher Fullert ünneplik csapattársai a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Japán-Costa Rica mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 27-én. Costa Rica 1-0-ra győzött.
MTI/AP/Darko Bandic