2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 7o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Szívszorító látványt nyújt az űrből az elsötétült Ukrajna

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 13:35
Szívszorító látványt nyújt az űrből az elsötétült Ukrajna
Még az űrből is jól látszódnak az Ukrajnában zajló háború következményei.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már megírta, az orosz támadások következtében az ország elektromos hálózatának fele megsérült.

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Ukrajna energetikai infrastruktúrájának fele megsérült az orosz támadások következtében, így emberek milliói maradnak áram és víz nélkül, ahogy beköszönt a tél, és a hőmérséklet fagypont alá süllyed.

A hvg.hu számolt be arról, hogy a NASA műholdfelvételeket tett közzé, amelyeken jól látszik, hogy mennyivel sötétebb az ország a szomszédaihoz képest.

Fotó: Orosz légi csapásban otthonában megsebesült férfit látnak el ukrán mentősök a dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 24-én. Az orosz erők az elmúlt napokban számos csapást mértek az ukrán fennhatóság alá november 11-én visszakerült város polgári infrastruktúrájára. Az áram és a vezetékes víz hiánya miatt sokan elhagyták Herszont. MTI/AP/Bernat Armangue