Az Action for Democracy határozottan elutasítja, hogy a magyar kormány politikai célok szolgálatába állította a titkosszolgálatokat, amikor szervezetünk magyarországi aktivitását figyeltették meg

– írta a Márki-Zay Péter mozgalmát összesen 3 milliárd forinttal támogató Action for Democracy a 24.hu-hoz is eljuttatott közleményében, amelyben reagálnak a szerdán megjelent Nemzeti Információs Központ-tájékoztatóra.

Amint arról lapunk a Frisshirek.hu már beszámolt, a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának múlt heti ülésén mutatták be azt a jelentést, aminek egyes részeit feloldották a titkosítás alól.

A szervezet azt írja, nagy „érdeklődéssel és helyenként igen nagy derűvel” olvasták az „úgynevezett elemzést”.

Különösen azért, mert az adóforintok elherdálása után a Nemzeti Információs Központ ugyanazt állítja, amit az Action for Democracy: minden támogatásunk teljesen jogszerűen történt.

– írták.

A 24.hu beszámolója szerint arról továbbra sem tudni, hogy az Action for Democracy adománya pontosan honnan eredeztethető. A NIK tájékoztatójára készített diasoron az Action for Democracyt többször is összefüggésbe hozzák az amerikai Kongresszus által a demokrácia terjesztésére létrehozott National Endowment for Democracyval.

A közleményben a szervezet „alapítóinak és tanácsadó testületi tagjainak a jelentés által baljósként beállított kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét és sugallt kormányzati bekötöttségét a politikai fantazmagória birodalmába” sorolják.

Rendkívül aggasztónak tartjuk, hogy a kormány a teljes államapparátust bevetette az Action for Democracy, az MMM és a Datadat elleni lejárató kampányban, és nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget és az adóhivatalt. Ezzel akarják megfélemlíteni a magyar civileket a magyar államhatárokon belül és kívül

– hangsúlyozták.

Hozzátették,

az Action for Democracy megteszi a szükséges diplomáciai és jogi lépéseket a folyamatos támadások semlegesítése érdekében.

Illusztrációs fotó: Facebook/Márki-Zay Péter oldala