Fideszes politikusok az elmúlt hónapokban rengeteg váddal illettek engem és a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, amikre most a titkosszolgálati jelentés csattanós választ adott, hiszen abban szó sincs nemzetbiztonsági kockázatról, hazaárulásról vagy tiltott pártfinanszírozásról

– írta a posztban Márki-Zay Péter.

Úgy fogalmazott

Minden információt korábban nyilvánosságra hoztunk és a hozzánk érkező támogatásokkal pedig pontosan tételesen és átláthatóan elszámoltunk.

Hozzátette: éppen ezért,

vitára hívja Kocsis Máté frakcióvezetőt, hogy feltehesse mindazon kérdéseit, amik még a jelentés után is benne maradtak.
Javaslom, hogy a vitát a legszélesebb körben, a köztévé kamerái előtt folytassuk le

– vetette fel Márki-Zay.

A Hang.hu beszámolójában arra emlékeztetett, hogy a titkosszolgálatok az Országgyűlés múlt csütörtöki ülésén mutatták be első jelentésüket az Egyesült Államokból a mozgalomhoz érkezett összegekről. A fideszes Kocsis Máté már napokkal ezelőtt kezdeményezte, hogy oldják fel ennek titkosítását, ez szerdán meg is történt.

A 17 oldalas dokumentum szerint az amerikai Action for Democracy nevű szervezet – ahogyan arról már Márki-Zay Péterék is beszámoltak – összesen több mint 1,8 milliárd forintot adott a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM).

A jelentés szerint „nemzetbiztonsági szempontú elemző-értékelő vizsgálat” szükséges annak kiderítésére, hogy az amerikai szervezetnek honnan volt ez a pénz.

Az is kiderül, hogy

ebből a pénzből az MMM 1,4 milliárdot adott tovább a DatAdatnak.

Ami újdonság, hogy a jelentés szerint az Action for Democracy 2022. márciusában 4 tranzakcióval összesen több mint 1 milliárd forintot küldött az Oraculum 2020 Kft.-nek is. Ez a cég szintén kapcsolatban állt a DatAdattal, az információk szerint ugyanis több mint 320 millió forintot juttatott el nekik ebből a pénzből.

Amint azt lapunk, a Frisshirek.hu korábban megírta, Márky-Zay Péter tegnap számolt be arról, hogy mire kapta a támogatást.

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter oldala