Lőfegyverrel öltek meg egy delfint Louisianában

Egy louisianai tengerparton agyonlőtt delfint találtak, a boncolás során számos golyót fedeztek fel a testében, amelyek életfontosságú szerveit is érintették. A tragikus esemény kapcsán a hatóságok nyomozást indítottak, és jelentős jutalmat ajánlanak az ügyben segítséget nyújtó nyomravezetőnek.

Az ABC News beszámolója szerint a fiatal palackorrú delfin (Tursiops truncatus) tetemén lőfegyver okozta sérüléseket találtak. A boncolás során kiderült, hogy a golyók az állat szívét, gerincvelőjét és agyát is sebesítették meg.

A hatóságok felhívást intéztek a lakossághoz, hogy bárki, akinek információja van az esettel kapcsolatban, ossza meg velük. A nyomravezetőnek felajánlott díj összege 20 ezer dollár, ami több mint 7 millió forintnak felel meg.

Az Egyesült Államokban a delfinek, mint minden más vízi emlős, védett állatnak számítanak. A törvény értelmében a delfinek háborgatása, megsebesítése vagy megölése szigorúan tilos, és akár 100 ezer dolláros (több mint 36 millió forint) pénzbírsággal, valamint egy évig terjedő letöltendő börtönbüntetéssel is sújtható.