Biróné Dr. Dienes Csilla, Szamossályi újból megválasztott polgármestere már 2002 óta dolgozik a település élhetőbbé tételéért. Programjának középpontjában az infrastruktúra fejlesztése, a közösségi élet erősítése és a helyi gazdaság támogatása áll. Szamossályi polgármestere idén a Megoldás Mozgalom (MEMO) jelöltjeként nyert az önkormányzati választáson, ezért most a MEMO által biztosított milliárdos keretösszeg segítségével valósíthatja meg ezeket a célokat.

Biróné Dr. Dienes Csilla hangsúlyozta, hogy az új források révén lehetőség nyílik a helyi utak és közterületek felújítására, valamint a közbiztonság javítására.

„Köszönöm a választóknak a bizalmat és támogatást. Az új forrásokkal olyan fejlesztéseket valósíthatunk meg, amelyek hosszú távon biztosítják Szamossályi fejlődését és élhetőségét”

– mondta az újraválasztása után a polgármester.

A közösségi élet erősítése érdekében Biróné Dr. Dienes Csilla új parkokat, játszótereket és közösségi központokat kíván létrehozni.

„Fontosnak tartom, hogy erős közösségi összetartozás jöjjön létre Szamossályiban, ahol minden generáció számára adottak a szabadidős és közösségi lehetőségek”

nyilatkozta a régi-új polgármester, aki  különös figyelmet fordítana a helyi gazdaság támogatására is:

„Új munkahelyeket teremtünk és támogatjuk a vállalkozások bővítését, hogy a helyi gazdaság növekedhessen. Ezzel a fiataloknak is perspektívát kínálunk, hogy itt maradhassanak és itt találhassanak megélhetést.”

Biróné Dr. Dienes Csilla tervei között szerepel az oktatási és egészségügyi szolgáltatások bővítése is, hogy a lakosok jóléte és fejlődése biztosított legyen. Emellett a környezetvédelem fontosságát is kiemelte, hogy Szamossályi egy fenntartható és biztonságos közösséggé válhasson. A polgármester reményei szerint a Magyar Mintatelepülés Program keretében elérhető források segítségével a település egy új korszak elé néz, ahol a gazdasági és társadalmi fejlődés kéz a kézben járhat.