Daganatos megbetegedéssel kezelik Katalin walesi hercegnét, Vilmos brit trónörökös feleségét. A hercegi pár várhatóan nem jelenik meg a királyi családdal húsvét vasárnapján.

Ezt a 42 éves hercegné maga jelentette be pénteken közzétett videóüzenetében. Katalin elmondta: januárban elvégzett hasüregi műtétje sikeres volt, de az utána elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy daganatos megbetegedésről van szó. Hozzátette: orvosai megelőző jellegű kemoterápiás kezelést javasoltak, a hercegné arról is beszélt, hogy kezelésének korai szakaszában van

– írja a magyarnarancs.hu.

Katalin hercegné arról is szót ejtett, hogy

a januári műtétje utáni felépülés időt vett igénybe, most a család megnyugtatása a legfontosabb.

A családnak most némi időre, térre és magánéletre van szüksége. A hercegné karácsony óta egyetlen hivatalos eseményen sem vett részt. A hercegi pár várhatóan nem jelenik meg a királyi családdal húsvét vasárnapján. A Kensington-palota közölte, hogy a hercegnéről készült videót szerdán vette fel a BBC produkciós részlege.

A message from Catherine, The Princess of Wales pic.twitter.com/5LQT1qGarK

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) March 22, 2024

A Daily Mail információja szerint a hercegné keoterápiás kezelést kap. a kemoterápia célja a daganatos sejtek elpusztítása, amit gyakran alkalmaznak közvetlenül a rák kezelésére vagy annak érdekében, hogy a daganatot zsugorítsák műtét előtt. Katalin hercegné esetében ez a kezelés megelőző céllal történik, remélve, hogy ezzel megakadályozható a betegség kiújulása.

Kiemelt kép: Prince and Princess of Wales FB-oldal