A külgazdasági és külügyminiszter Joe Biden amerikai elnök Orbán Viktort bíráló kijelentése miatt kérette be David Pressman nagykövetet, akit Magyar Levente miniszterhelyettes fogadott a külügyminisztériumban. Szijjártó Péter szerint senkitől sem kötelesek elviselni a hazugságokat.

Szijjártó Péter az ATV kérdésére válaszolva elmondta, hogy berendelte David Pressman amerikai magyar nagykövetet, akit Magyar Levente miniszterhelyettes kedden fogadott is a külügyminisztériumban — írta meg az Index.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nagykövet megnyilatkozása, hogy az a hivatalos amerikai pozíció, hogy Magyarországon diktatúrát építünk, rendkívüli módon megnehezíti a kétoldalú kapcsolatokat, ugyanis ezzel nem a kormányt sértik meg, hanem az országot, a miniszterelnök és a kormány ugyanis nem véletlenszerű sorsolásnak köszönhetően vezeti az országot, hanem az emberek választása alapján.

Joe Biden amerikai elnök bírálta riválisát, Donald Trumpot, amiért találkozott Orbán Viktorral, de a magyar miniszterelnököt is kritizálta.

Tudják, hogy kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbánnal, aki egyenesen kijelentette, hogy szerinte nem működik a demokrácia, és diktatúrát szeretne

– fogalmazott Joe Biden. A kijelentésért bekérették az amerikai nagykövetet.

Kiemelt fotó: Facebook