„Ennyi nem elég, el a kezekkel a gyerekektől” címmel szervezett tüntetést szerdára az Országos Közös Akarat. A demonstráció 17 órakor a Szent Gellért téren kezdődött, ahonnan a Kossuth Lajos tér irányába vonultak a résztvevők.

Bercsek Blanka, az Egységes Diákfront tagja szerint a kegyelmi ügyben ugyan lemondott két politikus, de elfelejtették az áldozatokat.

A gyerekeknek annyi volt a bűne, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, segítséget kérni pedig nehéz, mert nem tudják, hogy kiben bízhatna

– vélekedett Bercsek Blanka, aki közölte, legyen ez az emlékezés ideje, és ne a haragé

Meleg Sándor, a Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének elnöke a Szent Gellért téren felállított színpadon kifejtette: ahogy bánnak ma a gyerekekkel, az határozza meg Magyarország jövőjét. A szociális munkás hangsúlyozta, a szociális szektorban dolgozók bére ma az egyik legalacsonyabb a közszférában, így megszűnik az utánpótlás.

Az Országos Közös Akarat által szervezett demonstráció tervezett útvonala a Szent Gellért téri gyülekező után: Szabadság híd – Fővám tér – Belgrád rakpart – Jane Haining rakpart – id. Antall József rakpart – Kossuth Lajos tér.

Fotó: Frisshírek.hu/Szolga Bálint