2020 augusztusában egy Szibériából Moszkvába tartó repülőgép kényszerleszállást hajtott végre. A gép utasainak egyike, az orosz ellenzéki vezető Alekszej Navalnij életveszélyes állapotban volt.

A Kreml legfőbb kritikusának tartott politikust először egy helyi szibériai kórházba szállították, majd Berlinbe menekítették, ahol az orvosok megerősítették, hogy Novicsokkal, az orosz kormány ellenségei ellen kifejlesztett idegméreggel támadták meg. Vlagyimir Putyin elnök azonnal kétségbe vonta a vizsgálati eredményeket, és
tagadta, hogy köze lenne a merénylethez.

Felépülése során Navalnij és csapata – az egész világ figyelme közepette – együttműködött a Bellingcat oknyomozó újságírói csoporttal, valamint más nemzetközi hírszervezetekkel, hogy kivizsgálják a merényletet, és bizonyítékot találjanak a Kreml részvételére. Erről szól a dokumentumfilm, amelyet eredeti nyelven, angol és magyar felirattal vetítenek a Cinema City Mammut moziban február 22-én este 6 órakor. A film utáni közönségtalálkozóra szakembereket is meghívtak: Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő és Németh András, a HVG újságírója avat be az események hátterébe és válaszol a kérdésekre.