Hónapok óta keringenek arra vonatkozó hírek, hogy Pokorni Zoltán, a XII. kerületet 2006 óta irányító polgármester nem indul újra a tisztségért a júniusi önkormányzati választáson. A 24.hu kedden már nem hivatalos tényként közölte, hogy

HELYETTESE, FONTI KRISZTINA LESZ A FIDESZ KERÜLETI POLGÁRMESTERJELÖLTJE.

Ezekben a hetekben zajlanak a Fidesz helyi csoportjaiban a jelölőgyűlések, a starthoz álló aspiránsokról azonban még nem született hivatalos döntés. A lap kérdésére maga Pokorni Zoltán sem adott egyértelmű választ, egyelőre türelmet kért.

A KERÜLET SAJTÓFŐNÖKE MEGKERESÉSÜNKRE SEM KÍVÁNTA A HÍRT MEGERŐSÍTENI,

csak annyit mondott, hogy pénteken lesz a kerületi Fidesz-csoport jelölőgyűlése, utána adnak tájékoztatást.

Kétségtelen, hogy az elmúlt hónapokban a kerületet érintő híradásainkban egyre hangsúlyosabb szerepet vállalt Fonti Krisztina alpolgármester. Ő kommunikált a kerületi szeméthelyzetről, a Kis János altábornagy utcában talált tüzérségi betontörő gránát okozta kitelepítésről, illetve a kitörésnapi neonáci vonulással kapcsolatban is ő szólalt meg.

A XII. kerületben éles verseny várható, miután több párt is megnevezte már polgármesterjelöltjét. Itt indul a Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely, az LMP részéről Kendernai János, míg a DK Élő Norbertet, a Momentum pedig Farkas Csabát indítja. A jobboldalon a Mi Hazánk Binder Csabát ajánlja a választóknak.

Fotó: MTI

Forrás: Index