„Novák Katalin és Varga Judit felelősségteljes döntést hozott, amit tiszteletben tartunk. Eddigi munkájukért hálásak vagyunk nekik, és köszönjük, hogy miként munkájuk során, úgy ma is a közösség érdekeit tartották szem előtt” – reagált a köztársasági elnök és a fideszes képviselő lemondására Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebookon.

Kocsis Máté szerint Novák és Varga döntése

annak bizonyítéka, hogy a jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs.

A Fidesz frakcióvezetője arról ír: a két kormánypárti politikust

képmutató módon támadó baloldalt ugyanis még ma is az a Gyurcsány Ferenc vezeti, aki 2006-ban lovasrohamot vezényelt a honfitársai ellen, és egy zsidó családtól ellopott villában él.
A baloldalon nem kért senki bocsánatot a választók patkányozásáért, a lámpavasazásért, a választók sértegetéséért, ahogy nincs következménye a budapesti korrupciónak, a guruló dollároknak, az antifa vérontásnak és lényegében semminek, ami kiderül róluk. Erről a morális különbségről tesz tanúbizonyságot Novák Katalin és Varga Judit döntése

– zárja posztját Kocsis. 

Novák Katalin azután mondott le, hogy kiderült: tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, K. Endrének, aki a jogerős bírósági ítélet szerint arra kényszerítette az otthon egyik lakóját, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását. Igazságügyi miniszterként Varga Judit terjesztette fel K. Endre kegyelmi kérelmét a köztársasági elnöknek, majd a végén ő írta azt alá - írta meg a Telex.