Lendületesen kezdett a montenegrói csapat, amely Branko Vujovic révén két távoli bombával jelentkezett, hozzá csatlakozott a másik nagy lövő, Borozan – szerencsére az első tíz percben nem mindig a legpontosabban puffogtattak.

A magyar csapat ugyanakkor nagyszerűen védekezett, Lékai két hetesénél magabiztos volt, és amikor az Eb-újonc Palasics is belejött, akkor sikerült két góllal meglépni (6-4). Kemény volt a játék, hiszen mindkét oldalon akadtak kiállítások, Chema Rodríguez egyik taktikai ötlete az volt, hogy emberelőnyben is levitte a kapust, és hét az öt ellen, két beállóssal próbálta megtörni a montenegrói ellenállást, többnyire sikerrel.

A moldáviai bírók kétszer is videóztak, de Rosta, majd Lazovic is megúszta a piros lapot. A montenegrói nem is rejtette el örömét, amikor csak kétperces büntetést kapott Fazekas nyakon veréséért, öklét rázva ült le a kispadra.

Sok lehetőség volt a háromgólos vezetésre, de ezt először csak a 27. percben sikerült realizálni (13-10), és ugyan két perccel a lefújás előtt is még 14-11-re vezettünk, a hajrát sikerül elkönnyelműsködni, és Montenegró kiegyenlített a szünetig (14-14).

A második félidőt jól kezdte a magyar válogatott, a 39. percben ismét három gól volt az előnye (19-16), ám Montenegró nem adta fel, és gyorsan kiegyenlített (19-19).

Teljes volt a zavar, még a rutinos Lékai is elkövetett egy olyan hibát, hogy labdaszerzésnél azt hitte, üres az ellenfél kapuja, és félpályáról Simic kezébe dobta a labdát…

Az 55. percben még mindig 24-24 volt az állás, a hajrára azonban sikerült rendezni a sorokat, Ligetvári blokkolt, Palasics a legjobbkor, az utolsó pillanatban védett bravúrral.

A végén még Ilic betalált, beállítva a 26-24-es végeredményt.

A folytatás vasárnap Szerbia ellen.

A csoport másik mérkőzésén:
Izland – Szerbia 27-27 (11-10)

Fotó: EHF.com

Forrás: 24.hu