A Krulik Zoltán vezette Makám 40 éve alakult meg, de máig képes megújulni: az egyik legtermékenyebb együttes, amely szinte évente jelentkezik új lemezzel, megújuló formációval, friss zenei inspirációkkal.
A november 25-i jubileumi est első részében színpadra lépő Makám Quartet a zenekar idén tavasszal alakult, új vállalkozása, amely a mai költőgeneráció munkáit kötötte egy csokorba: Falcsik Mari, Jász Attila, Jónás Tamás, Lackfi János, László Noémi, Szabó T. Anna, Térey János, Tóth Krisztina verseit.
Anyakönyv című prózakötetem írása idején kiapadt bennem a dalszövegforrás, így olyan verseket kerestem, amelyek dalszövegként is működnek
- mondta Krulik Zoltán.
A Makám Quartet megfordult már a Művészetek Völgyében, a Petőfi Felhő Fesztiválon, a Borostyán Fesztiválon és Pannonhalmán, a Bencés Gimnázium Dísztermében is.

Az est második részében a klasszikus Makám lesz hallható Magyar Bori énekével, Kuczera Barbara hegedűjével, Eredics Dávid fúvós hangszereivel, a ritmus szekcióban pedig az alapító Krulik Zoltán maga mellett tudhatja Bata István basszusgitárost és Varró Zoli dobost.