Ma este kezdődik a bolgár-magyar meccs, melynek tétje ugyan kicsi, hiszen a magyar válogatottnak csupán egyetlen pontra van szüksége, hogy részt vehessen az Európa-bajnokságon, az ezt megelőző bolgár szervezés azonban felborzolta a kedélyeket.

Biztonsági kockázatra hivatkozva a fogadó fél úgy döntött a megannyi változtatás mellett, hogy a fővárosban, Szófiában, a Levski Stadionban engedélyezik a meccset, de csak zárt kapuk mögött.

300 hazai szurkolót azonban nem sikerült elrettenteni, ugyanis ők úgy döntöttek, ennek ellenére kiutaznak a helyszínre, probléma esetén a 4 magyar konzulhoz fordulhatnak segítségért, jelentette ki Szijjártó Péter közleményében.
Marco Rossi hangsúlyozta, nem egy pontért mennek, hanem a győzelemért, így biztosak lehetünk abban, hogy izgalmas meccset láthatunk ma este. győzelemere fognak játszani.

A Magyar Labdarúgó Szövetséget is megviselte az elmúlt napok bolgár szervezése:

Amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen. Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly téttel bíró, emberek sokaságát érintő és milliókat érdeklő nemzetközi labdarúgó-mérkőzést.

Szijjártó Péter pedig a Facebook-on adott hangot nemtetszésének:

A Bolgár Labdarúgó-szövetség által előadott szégyenteljes és szánalmas bohózatot követően a szurkolók kizárása mellett játszik EB-selejtezőt a magyar fociválogatott Szófiában.
Információink szerint mintegy 300 magyar szurkoló döntött úgy, hogy a zárt kapuk ellenére a helyszínre utaznak, az ő figyelmüket szeretném felhívni arra, hogy a mérkőzés kezdete előtt 17 órakor bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a Levszki stadion előtt.
A szurkolók biztonsága és esetleges segítségnyújtás érdekében összesen 4 konzult rendeltem az alábbi helyszínekre:
egy konzul a repülőtéren, egy a stadionnál, kettő kollégám pedig a szurkolók által a közös meccsnézés helyszíneként megjelölt helyszínen fog szolgálatot teljesíteni.
Baj esetén a magyar szurkolók hozzájuk tudnak fordulni segítségért, vagy az alábbi ügyeleti telefonszámot hívhatják: +359 884628866
Vigyázzanak magukra! Hajrá magyarok!