Támadással fenyegető üzenetek miatt a francia belbiztonsági szolgálat reptereket zárt le! 

Az AFP hírügynökség és a FranceBleu rádió tudósítása szerint a riadók Lille, Lyon, Nantes, Nizza, Toulouse és Beauvais, valamint Biarritz városának légigikötőit érintették. Kora délután újabb érintett repülőterekről írt a francia sajtó. 

Mint írták, az érintett repülőterekről induló és oda érkező járatokat felfüggesztették, néhányat azóta már újraindítottak, de az utasok több órás késésekre számíthatnak. A legtöbb repülőtéren a helyszíni átvizsgálást követően az utasok visszatérhettek az épületbe, a biztonsági intézkedések egy-két órán át tartottak – tették hozzá.

Komolyan vették a fenyegetést, mindenhova kivonult a hadsereg. Most a délutáni órákban kezd itt ott visszaállni a rend. 

  • Biarritzban és Pauban "hasonló események" voltak "bombafenyegetést követően" - jelentette be Pyrénées-Atlantiques prefektusa.
  • A strasbourgi repülőtér szóvivője azt mondta az AFP-nek, hogy azt is kiürítették délben, miután "rosszindulatú e-mailt" kaptak.
  • Nizzában feloldották a vesztegzárat miután az 1-es terminálon semlegesítettek egy elhagyott poggyászt. A Riviera repülőtér közleménye szerint ez a "gyanús csomagriasztás esetén mindig így járnak el, mondta a reptér biztonsági szolgálata. De minden visszatért a normális kerékvágásba, a helyszínt - biztosítottuk - tette hozzá egy vezető tiszt.