Zalavári lakástűz tragédiája

Szombat este tragikus tűzeset történt Zalaváron, ahol egy 120 négyzetméteres családi ház kigyulladt, és az esemény következtében egy ember életét vesztette.

A tűzoltók kiérkezésekor az ingatlan mintegy fele már teljes terjedelmében égett, és a lángok martalékává vált ház egyik szobájában találtak rá egy emberre, aki sajnos már nem volt megmenthető. A tűzoltók egy kutyát is találtak az épületben, amelyet sikerült élve kimenteniük. A tragédia helyszínén a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított, hogy kiderítse a tűz keletkezésének körülményeit.

A katasztrófavédelem közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az épületben nem volt füstérzékelő, amelynek megléte életmentő lehet. A szervezet kiemelte, hogy a legtöbb lakástűz elektromos problémából vagy nyílt láng használatából ered, és ajánlották, hogy egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz szerezzünk be füstérzékelőt. Egyes füstérzékelők nemcsak hangosan sípolnak füst esetén, hanem az okostelefonra is jelzést küldenek, így még nagyobb biztonságot nyújtanak.