Mississippiben felborult egy busz, több gyerek is életét vesztette

Az Egyesült Államok Mississippi államában történt tragikus buszbalesetben hét ember vesztette életét, köztük egy 6 és 16 éves testvérpár, továbbá több mint 35 személy sérült meg. A busz Mexikóból az Egyesült Államok felé tartott, amikor felborult egy autópályán.

A baleset a Mississippi állambeli Vicksburg közelében történt, amikor a jármű letért az úttestről és felborult. A helyszínen hatan haltak meg, egy ember pedig a kórházban érte a halál. A tragédia okát a busz egyik gumiabroncsának hibája okozhatta, de a pontos részleteket még vizsgálják.

A balesetben érintett buszt az Autobuses Regiomontanas üzemeltette, egy olyan közlekedési vállalkozás, amely körülbelül 100 úticélra indít járatokat Mexikó és az Egyesült Államok között. A szolgáltatásait főként az Egyesült Államokban dolgozó mexikói állampolgárok veszik igénybe. A busztársaság szóvivője szerint minden utasuknak át kell esnie a megfelelő bevándorlási ellenőrzéseken, és fel kell mutatniuk az útlevelüket vagy vízumukat a két ország közötti belépéshez.

A helyi halottkém elmondása szerint az áldozatok között volt egy 6 éves fiú és 16 éves nővére, akiket édesanyjuk azonosított, a többi áldozat személyazonosságának megállapítása még tart. A baleset után a járművet egy árokban találták meg, sok utas az ablakokon keresztül repült ki. A baleset pontos okát jelenleg is vizsgálják, és a szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság (National Transportation Safety Board) is közleményt adott ki, amely szerint a szerencsétlenséget a busz gumiabroncsa okozta, de a részleteket a vizsgálat fogja megállapítani.