Eltűnt egy 19 turistát szállító helikopter Kamcsatkán

Eltűnt egy helikopter három fős személyzettel és 19 turistával a fedélzetén Kamcsatkán, az Oroszország távol-keleti részén fekvő, turisták által kedvelt területen. A Mi-8-as típusú helikopterrel a rádiókapcsolat megszakadt, és jelenleg nem ismert, hogy mi történhetett a járművel.

A helyi hatóságok szombaton számoltak be az esetről, amely Petropavlovszk-Kamcsatszkij városából indult. A helikopter a Vacskazsec vulkánhoz tartott, de nem érkezett meg a tervezett időpontban Nyikolajevka faluba. A keresést nehezíti a térségben lévő sűrű köd, ami miatt légi kutatást nem tudtak indítani, továbbá a földi kutatást is akadályozza, hogy a repülési útvonalon nincsenek utak.

Kamcsatka természeti szépségeiről ismert, és különösen augusztusban népszerűek a turisztikai helikopterutak. Azonban a félsziget szeszélyes időjárása miatt gyakran előfordulnak balesetek.

Az eltűnt helikopter ügyét az Orosz Nyomozó Bizottság vizsgálja

A 19 turistát és a személyzet három tagját szállító helikopter kamcsatkai eltűnése után indított büntetőügy nyomozása az Orosz Nyomozó Bizottság központi irodájának ellenőrzése alá került. Erről a hivatal sajtószolgálata számolt be, melyet az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ szemlézett.

„A bizottság vezetője utasította Alekszej Alekszandrovot, az Orosz Nyomozó Bizottság Keleti Interregionális Közlekedési Nyomozó Igazgatóságának vezetőjét, hogy számoljon be a nyomozás eredményeiről. A nyomozás előrehaladását és eredményeit az ügynökség központi irodája fogja vizsgálni” − közölte a sajtószolgálat.