Amerikai sámán felesége lett a norvég hercegnő

Márta Lujza norvég hercegnő hozzáment amerikai vőlegényéhez, Durek Verrett spirituális guruhoz. Az esküvőt a festői Geiranger-fjordban rendezték meg, és a háromnapos ünnepségsorozat csúcspontjaként szolgált.

Az ünnepélyes eseményen a norvég és a svéd királyi családok tagjai is jelen voltak, valamint influenszerek és norvég hírességek is tiszteletüket tették. Márta Lujza, V. Harald norvég király legidősebb gyermeke, aki a trónöröklési sorban a negyedik helyet foglalja el, 52 éves korában mondta ki az igent 49 éves amerikai kedvesének.

Durek Verrett, aki magát alternatív gyógyítónak és sámánnak nevezi, nem mindenki szívét nyerte meg Norvégiában. Sokan kritizálják, és vannak, akik sarlatánnak, csalónak, sőt összeesküvéselmélet-hívőnek tartják. Verrett azonban hírességek között is ismert, mint például Gwyneth Paltrow színésznő gurujaként, és ellentmondásos nézetei között szerepel az a meggyőződése, hogy a gyerekkori daganatos megbetegedéseket a "boldogtalanság" okozza.

A hercegnő két évvel ezelőtt mondott le a rangjával járó hivatalos kötelezettségekről, hogy több időt fordíthasson a magánéletére és az alternatív gyógyászattal foglalkozó vállalkozására. A király kívánságára megőrizte hercegnői címét, és a házasságkötés után férje is a királyi család tagjává vált. Márta Lujza azt állítja, hogy látnoki képességekkel rendelkezik és kommunikálni tud az angyalokkal.

Ez a hercegnő második házassága; első férje, Ari Behn norvég író és művész volt, akivel három lányuk született. A pár 2017-ben vált el, és Behn 2019 karácsonyán öngyilkos lett.

A háromnapos esküvői program csütörtökön kezdődött, és a vendégek számára szigorú közösségi médiatilalmat rendeltek el. A ceremóniát Margit Lovise Holte plébános celebrálta Michael Beckwith tiszteletes közreműködésével. A hercegnőt hét koszorúslány kísérte, köztük tizenéves lányai, Leah és Emma Behn. Az esküvőn nem lehetett jelen Marius Borg Höiby, Haakon koronaherceg feleségének fia, aki ellen családon belüli erőszak gyanújával indult vizsgálat.

A hercegnő és Verrett kapcsolatát egy Netflix-dokumentumfilm is bemutatja majd, amelynek a streamingszolgáltató szerezte meg a televíziós közvetítés kizárólagos jogát. Verrettnek az esküvő után nem lesz királyi címe és hivatalos feladatai sem, továbbá a pár abba is beleegyezett, hogy Márta Lujza címét nem használják majd kereskedelmi célokra.

A pár 2019-ben ismerkedett meg, és Verrett szerint a csillagok megírták az egyesülésüket. A Hello! magazinnak a ceremónia után Márta Lujza azt mondta, hogy „a szerelmük győzedelmeskedett minden nehézség ellenére, és örökké fog tartani”.