A Heim Pál Kórház és a Tisza Párt adományozási vitája

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet és Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke közötti kommunikációban feszültség érzékelhető az adományozás kapcsán, melynek során a kórház raktárának állapota és a higiéniai termékek elhelyezése vált vitatémává.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője, a magyar állam működésének problémás területeit vizsgálva, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe is ellátogatott, ahol adományokat ígért az intézménynek. A Tisza Párt a támogatóktól érkezett adományokkal szeretné enyhíteni a kórházak nehézségeit, hogy az egészségügyi dolgozók és a betegek megfelelő higiéniai körülmények között tudjanak dolgozni, illetve gyógyulni.

Az adományok között 200 liter kézfertőtlenítő és 4000 tekercs vécépapír szerepelt, melyeket a kórház Üllői úti központjába szállítottak. A kórház a Facebook-oldalán közzétett posztban erősítette meg az adományok megérkezését, melyet Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató köszönt meg. Az adományokat egy már csaknem teli raktárba helyezték, ahol a kórház által vásárolt és a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által szállított termékeket is tárolják.

A kórház Facebook-posztjában szereplő képmontázs két fotót ábrázolt: az egyiken a vécépapírral megtöltött raktár látható, míg a másikon a Tisza Párt adományai. A posztban érzékelhető volt egyfajta irónia, mely a kommentelők és maga Magyar Péter reakcióját is kiváltotta. Magyar Péter a kommentek között kifejtette, hogy ha a raktár valóban tele lett volna, akkor már március óta lehetett volna kézfertőtlenítőt és vécépapírt kihelyezni a mosdókba, különösen a fogadó helyiségekbe, ahol naponta több száz gyermek fordul meg. Ezzel együtt megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját.

A Heim Pál Kórház korábban is fogadott már adományokat, melyeket a közösségi médián keresztül hálásan köszöntek meg, legyen szó ásványvízről, használt ruhákról, társasjátékokról, vagy jótékonysági vadászaton gyűjtött pénzadományról. Az adományozási folyamat és a kórház kommunikációja azonban ebben az esetben eltérő érzelmeket váltott ki mind a politikus, mind a közösség részéről. Magyar Péter korábban azt mondta, az adományozási akciójuk inkább figyelemfelhívás, a helyzetet nem fogja megoldani, és augusztus közepe óta járták a kórházakat, ellenőrizték a benti hőmérsékletet, valamint a tapasztaltak miatt feljelentéseket ígértek.