Gárdony strandjai részben megújulva, kiváló vízminőséggel és a tavalyihoz képest jóval magasabb vízállással várják a szezont - erről a jó hírről számoltunk be Tessely Zoltán képviselő úrral és Tóth István polgármester úrral a gárdonyi Park Strandon
- közölte Molnár Krisztián. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra is, hogy 20 centiméterrel magasabb a Velencei-tó vízszintje, mint egy évvel ezelőtt volt. Ahogy írta
szerencsére a Jóisten sok csapadékkal ajándékozott meg bennünket az elmúlt időszakban,
de azért a Pátkai Víztározóból történő vízeresztés is sokat nyomott a latba. Ugyanis így 13 centiméterrel tudták növelni a vízszintet, a vízelvezetők tisztítására létrejött összefogás pedig további 1,5-3 centiméter vízszintnövekedést eredményezett.

A gárdonyi strandok fejlődése egyrészt a Kisfaludy 2030 program 384.500.000 forintos támogatásának, valamint Gárdony Város Önkormányzatának további 250.000.000 forintos fejlesztésre fordított forrásának köszönhetően valósulhatott meg az elmúlt néhány évben.

A beszámoló szerint ezek a strandfejlesztések egy nagy egész részei, hiszen mindez a 14 milliárd forintból megvalósuló Velencei-tavi Partfal Komplex Rekonstrukciója keretében kezdődött meg, Tessely Zoltán irányítása mellett, a Pannónia Szíve Program részeként. További fejlesztésként 506 millió forintból megújultak a vendégmólók és 285 millió forintos beruházással pedig a kikötők fejlesztése is megtörtént.

Fotó: Molnár Krisztián Fb oldala