Megkezdődik a nyári karbantartási időszak a MIHŐ-nél - írja közleményében a társaság. Az Avason és a belvárosban június 27-én éjféltől várhatóan június 30-án éjfélig nem lesz melegvíz. Diósgyőr és Bulgárföld városrészekben, illetve kisebb ellátási területeken előfordulhat a nyár folyamán rövidebb szolgáltatási szünet, ennek részleteiről viszont már nem nálunk, hanem a MIHŐ honlapján, vagy más hírportálokon találnak majd tájékoztatást.

A MIHŐ közleménye úgy fogalmaz, a nyári karbantartás alatt a cég gondoskodik a távhőrendszer ellenőrzéséről, karbantartásáról, ezzel megalapozva a következő fűtési idény üzembiztonságát. A karbantartás során olyan hibákat tárnak fel, szüntetnek meg, melyek télen akár fűtés szolgáltatás kiesést is okozhatnának.

- A MIHŐ azt javasolja ügyfeleinek, hogy a szolgáltatási szünet alatt ne használják a melegvíz-csapokat, ugyanis a karbantartása idején a melegvíz-csapokból is hideg víz folyik, amit viszont a melegvíz-mérőóra mér meg és ez indokolatlan többlet költséget okoz a fogyasztó számára - írják, továbbá felhívják a figyelmet arra, hogy a lakóépületek belső fűtési rendszerében a nyári karbantartás időszakában is van víz, a radiátorcserét csak a MIHŐ-vel egyeztetve, a fűtési csövek ürítését követően lehet elvégezni.

Fotó: minap.hu