Ahogyan azt már a frisshírek.hu is megírta, a korábbi vas megyei gyerektábort az államosítás után, értékesítették, így évekig nem tudtak hol nyaralni a vasi gyerekek.

Idén tavasszal aztán Nemény András szombathelyi polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy a város üzemeltetéséhez tartozó SZOVA Zrt fonyódi üdülőjében oldják meg a szombathelyi gyerekek nyaraltatását.

Most pedig már meg is érkezett a Fonyódra az első csoport, akiket Nemény András polgármester és László Győző alpolgármester gyorsan meg is látogattak.

A nagy hőségben biztosan jól esik a frissítő fürdés gyerekeknek és az őket kísérő pedagógusoknak egyaránt.

Fonyódon nagy élet van a Szova üdülőjéből létrehozott gyerektáborban. Ha már Balatonberényt eladta az állam, megnyitottuk a gyerekek előtt a városi cég nyaralóját.

Kiváló tanárok és vidám gyerekek 3 hétig élvezhetik ezt a szép helyet. Egy kicsit mi is így tettünk László Győzővel, mikor megnéztük, minden rendben van- e. De talán volt hasznunk is, amikor régi emlékek alapján megtanítottam a fiúknak, hogyan kell "forgózni" a pingpongban – írja közösségi oldalán a polgármester.

Czeglédy Csaba szombathelyi képviselő pedig a poszt alatti kommentben megígérte, hogy: A balatonberényi üdülőt pedig visszaszerezzük a városnak, mihelyst lesz rá lehetőségünk!

De addig is a szombathelyi gyerekek ismét életre szóló élményeket szerezhetnek a Balaton partján.