Jászladányban az elmúlt két hónapban több vagyon elleni bűncselekmény is történt, melynek során ismeretlenek az ingatlanokba jogtalanul behatoltak és onnan

különböző elektronikai eszközöket, kézi szerszámokat, gázpalackot, fűkaszát, mobiltelefonokat, készpénzt, élelmiszert, és ruhaneműket tulajdonítottak el.

Két olyan bejelentés is érkezett a rendőrségre, amikor az udvaron parkoló járművekből vittek el értékeket. Az utolsó lopás miatt május 30-án keresték meg a nyomozóhatóságot. Akkor egy jászladányi ingatlan udvaráról fűkaszát loptak el.   

A nyomozók látókörébe került a bűncselekmények feltételezett elkövetője, egy helyi fiatal. Az egyenruhások a 17 éves férfit május 31-én előállították a Jászladányi Rendőrőrsre, majd a nyomozók 4 rendbeli lopás bűntett és 3 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Vallomásában a jogsértő mindent beismert,

és elmondta, hogy a bűncselekményeket részben társával – akiről a rendőrök megállapították, hogy még nem töltötte be a 14. életévét – együtt követte el, valamint önként előadott 11 további vagyon elleni bűncselekményt.

Így összesen 18 lopás írható a gyanúsított számlájára,

ezek pontos tisztázására a büntetőeljárás további szakaszában kerül sor.  A nyomozóhatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászladányi Rendőrőrs többrendbeli lopás miatt folytatja az eljárást - zárta beszámolóját a hatóság.

A kiemelt kép forrása: police.hu