Borkai Zsolt volt fideszes polgármestert választották meg a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökének. A sportegyesület elnökségének ez a jelek szerint annyira nem tetszett, kedd esti közleményükben azt írták, „jogilag erősen vitatható módon” választották meg Borkait.

„Egy szabálytalanul lezajlott fórumon puccsszerűen választatta meg magát a szexbotránya miatt polgármesteri tisztségéről lemondani kényszerült Borkai Zsolt”

– fogalmaztak.

Az ugytudjuk.hu-nak a volt polgármester úgy kommentálta a megválasztását, hogy: „Kis lépés Borkainak, nagy lépés a győrieknek”.

Rövidesen a hír után Borkai Facebook-oldalán válaszolt:

„Tisztelt Alpolgármester Úr! Kedves Ákos!

Hogy értetted azt, hogy én veszélyeztetem az olimpiára készülő fiatalok esélyeit? Egy demokratikus választás kereten belül választott egy közösség vezetőjének, amelyet minden erőtökkel meg akartátok puccsolni. Mi jön ezután? Ellehetetlenítitek a klubot Nem utáljátok el a klubnak járó pénzt? Bezárjátok a klubot? Esetleg a családtagokat megfélemlítve próbáltok nyomást gyakorolni? Ez jön?

Ha ilyen lépéseket terveztek, az valóban komoly veszélybe sodorja közel 1000 gyermek sportolási lehetőségét, esetleges olimpiai álmát.

Elnökként minden erőmmel azon leszek, hogy küzdjek a klubért és azért a közel 1000 győri családért, akiknek a gyermeke a GYAC-ban sportol!”

Miután a napokban a GYAC előző elnöke lemondott, az önkormányzat jelezte, hogy Radnóti Ákost, a város fideszes alpolgármesterét szeretné a klub élén látni. A klub szakági vezetői viszont Borkait kérték fel a feladatra, akit 2019-es szexbotránya után ugyan újraválasztottak a győriek a város vezetésére, nem sokkal később azonban lemondott.

Borkai elvállalta a GYAC vezetését. A GyőrPlusz nevű, helyi kormánypárti propagandalapban csakhamar lejárató anyag jelent meg a klub frissen megválasztott elnökéről, „Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti a fiatal sportolók és az olimpiára készülők esélyeit” címmel.

Borkai Zsolt az RTL Híradónak adott interjúban úgy fogalmazott: körülbelül hat napja jelezték a GYAC szakosztályi részéről, hogy őt szeretnék a klub élén látni. A felkérést azért vállalta el, mert a sportág iránti szeretet szerinte nem tud kikopni az emberből. Borkai olimpiai bajnok magyar tornász.

„Korrektül leültem velük, hogy ne hamarkodják el a döntést” – mondta. Borkai szerint meg akarták puccsolni a demokratikus választást.

Elmondása szerint, mindent őszintén eléjük tárt, de

Másnap reggel felhívtak, hogy egyhangú szavazással engem támogatnak.

Ezután beindult a városvezetés gépezete, de ő úgy érzi, meg van edződve, és kötelességének érzi a végsőkig küzdeni és kiállni, ha szakmai szempontból őt választották a feladatra.

Újabb bizsergést érzek, mert a kisgyermekem a GYAC

– fogalmazott.

Az rtl.hu persze a múltról is kérdezte, hogy szerinte a 2019-es szexbotránya után elég idő telt el ahhoz, hogy visszatérjen. Borka válasza:

ő a maga részéről lezárta a múltat, a legfontosabb a számára az volt, hogy a családjával megbeszélje, és ez megtörtént. „Innentől kezdve bárki bármit mond, különösebben nem érdekel. Úgy érzi, megbűnhődött az elmúlt időszakban”

– jelentette ki. Hozzátette:

Lehet, hogy az országot igen, de a győrieket nem érdekli.

Fotó: Borkai Zsolt Facebook-oldala