Változik a miskolci busz- és villamosjáratok közlekedési rendje az előttünk álló hétvégén – közölte a frisshirek.hu-val a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK). Május 28-án és 29-én a villamosok vasárnapi, az autóbuszok a szabad-és munkaszüneti napokra érvényes menetrend szerint közlekednek, kivéve a 24-es és 44-es járatokat, amelyek ezen a napon nem közlekednek.

– A 3-as, a 7-es, és 21-es autóbuszok a menetrendben aláhúzott indulási időpontokban nem érintik az áruházakat. A munkaszüneti napokon nem közlekednek továbbá a Búza térről 06:11-kor és a Déli Ipari Parkból 06:40-kor induló 43-as járatok – írják.

A cég felhívta a figyelmet, hogy a honlapján, illetve iOS és Android rendszereken elérhető MobilON alkalmazással ezen a napon is valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat.

A bérletpénztárak nyitvatartása is változik. Május 27-én a reggel hét és délután kettő óra között a Tiszai pályaudvaron, a Búza téren, az Újgyőri főtéren, és a Felső-Majláthon (Bagolyvár) lesznek nyitva a pénztárak, míg 28-án és 29-én ugyanebben az időintervallumban a Tiszain, a Búza téren és az Újgyőri főtéren lehet majd személyes ügyintézéssel jegyet, bérletet váltani. 

- Mobiljegy alkalmazás segítségével, valamint városszerte a húsz jegy-és bérletautomata használatával, a nap 24 órájában tudnak jegyet és bérletet vásárolni az utasok – zárul a közlemény.

Fotó: MVK Zrt.