Május 24-én két könnyű sérüléssel járó és négy anyagi káros baleset történt a közútakon – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Szerdán délután 17 óra 52 perc körüli időben történt az első sérüléses baleset. Egy 21 éves iregszemcsei férfi közlekedett autóval Iregszemcse-Okrádpuszta irányából Iregszemcse-Csehipuszta irányába. Haladása során, egyenes útszakaszon, vele szemben közlekedett egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel ellátott rendőrautó. Az egyenruhások intézkedés alá kívánták vonni a sofőrt, ezért az úttesten megállva a megkülönböztető fényjelzést bekapcsolták. Az autóból kiszállt az egyik kolléga, hogy karjelzéssel megállítsa a szemből érkező kocsit. A férfi, mivel nem az útviszonynak megfelelően választotta meg a sebességét, fékezni kezdett, majd a jobb oldalon letért az úttestről. A füves útpadkán megcsúszott a kocsi, majd az álló rendőrautó irányába sodródott és nekiütközött. Mindkét járműben anyagi kár keletkezett és az autót vezető férfi könnyebben megsérült, esetében a szonda pozitív értéket jelzett. Az ittas sofőr a biztonsági övet sem használta.

Este fél nyolc körüli időben Dúzs lakott területén a Béke utcában közlekedett egy mucsi férfi Csibrák irányából Hőgyész irányába motorkerékpárral. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban nem az útburkolat minőségének megfelelően választotta meg a sebességét, így a szemközti oldalon letért az úttestről és az árokba csapódott. A balesetben a motoros könnyebben megsérült.

Anyagi káros baleset történt délután fél egy körül a 65-ös számú főúton Tevel térségében. Egy törökkoppányi férfi közlekedett autóval Kéty irányából Siófok irányába. Haladása során a murgai kereszteződésénél lévő balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett, megcsúszott, majd jobbra az árokba hajtott, ahol felborult. A sofőr használta a biztonsági övet, a balesetben nem sérült meg.

Dombóváron két anyagi káros baleset is történt. Délelőtt két autó ütközött össze a kórház közelében. Az egyik sofőr figyelmetlen volt, nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező kocsinak, így összeütköztek. Mindkét sofőr használta a biztonsági övet, csak anyagi kár keletkezett. Délután a 611-es számú út 2-es kilométerszelvényében történt egy utolérés. Két autó haladt Kaposszekcső irányába, amikor az első forgalmi okból lassított, a hátul haladó, mivel nem tartott megfelelő követési távolságot, nekiütközött.

Szedresben a Széchenyi utcában közlekedett autóval egy nő. Haladása során a Zrínyi utca irányába balra kívánt bekanyarodni. A manőver megkezdése előtt nem tekintett hátra, így nem észlelte, hogy egy másik kocsi már megkezdte az előzését, ezért összeütköztek. A balesetben senki nem sérült meg, mindkét sofőr be volt kötve.

A tegnapi napon további két ittas járművezetőt is igazoltattak a járőrök. Dombóváron egy 36 éves helyi férfi, míg Simontornyán egy 47 éves helyi férfi esetében jelzett pozitív értéket a szonda. Mindkét sofőrrel szemben büntetőeljárás indult.

Fotó: police.hu