Bázisintézményként jelölte ki az oktatási hivatal a Kazincbarcikai Összevont Óvodák – számol be a hírről az észak-borsodi város hírportálja, a Kolorline. A címmel az intézmények a rendszeres szakmai feladatok, így műhelymunkák, továbbképzések, előadások megtartását vállalták.

A portál azt írja, a kazincbarcikai óvodákban a rendszeres meseolvasás, amellyel az erkölcsi, érzelmi kompetenciák fejlesztését, alakítását tartják fontosnak az intézmény pedagógusai. Ezzel kívánják ellensúlyozni a Kazincbarcikai Összevont Óvodák anyagában csak kütyüzésnek nevezett jelenséget, vagyis azt, hogy a gyerekek egyre korábban és nagyobb arányban használnak digitális eszközöket.

A szakemberek minden tagóvodában különböző technikákat alkalmaznak, és programokat tartanak annak érdekében, hogy a gyerekek fejlődését segítsék. Ilyen például a mesenapon kívül az ovis gála és az erdei iskola is, mellyel sikerrel pályáztak az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címre. Az elismerést olyan intézmények nyerhetik el, amelyek készek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak pl. műhelymunkák, bemutató foglalkozások, pedagógus-továbbképzések számára.

 „Az élethosszig tartó tanulás az minden pedagógus életében jelen van és érdeklődőek a kollégáink, azon kívül hogy mi megmutatjuk, hogy mit tudunk, én azt gondolom, hogyha elmegyünk környező intézményekbe, mindig mi is tudunk valami újat tanulni, valamit, amit ők másképpen csinálnak mint mi, tehát részt veszünk ezeken a programoko” — közölte Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye kitüntetést több alkalommal is elnyerheti egy-egy intézmény, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák most három évig, 2026-ig használhatják azt.

Fotó: kolorline.hu