A Balaton Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) 1991-től segíti nyáron a turisztikailag jelentős térségek rendőrségi feladatainak ellátását, erősíti a rendvédelmi szervek együttműködését - jelentette be a plenáris nyitó értekezlete utáni sajtótájékoztatón Kiss Róbert. Az ezredes emlékeztetett arra, hogy idén a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság látja el a BKKB elnöki feladatait. 

Kiss Róbert hangsúlyozta, idén is legfontosabb feladatuk a közbiztonság erősítése, a közlekedés biztonságának fenntartása, a vagyon elleni bűncselekmények és a "strandlopások" visszaszorítása, valamint a hatékony együttműködés a társszervekkel. Ezért erősebb rendőri jelenlét várható a vasútállomásokon, autóbusz-pályaudvarokon, a strandokon és a fesztiválok helyszínein.

Szabó Vendel ezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, június 1-jétől szeptember 15-éig működik a BKKB. A megelőzési és tájékoztatási feladatokba bevonták a rendészeti képzésben részesülő diákokat és a rendészeti szakgimnáziumokban dolgozó kollégáikat is.

Nemcsak a szárazföldön, hanem a vízen is a biztonság szavatolása lesz a legfontosabb feladatuk, ezért a vízi rendészet is folyamatosan jelen lesz, elsősorban a bajbajutottak kimentését kell végezniük, de a hajóközlekedést is biztosítják. 

Szeretnék, hogy a tavaly tragédiák száma - a Velencei-tóba senki nem fulladt bele, a Balatonba azonban tizenegyen -, idén jelentősen csökkenne - adta hírül az MTI.

Fotó: Magyar Rendőrség Fb oldala