Böjte elmondta, hogy nem csak neki, senkinek sem tűnt fel, hogy az egyik otthonban a gyerekeket tíz éven át erőszakolta egy nevelőjük. Természetesen ő felel mindenért általános értelemben, így kudarc neki is mindez. 

A gyerekekkel én is beszéltem, mialatt ezek a dolgok történtek. Pap vagyok, gyóntatom őket. És én sem vettem észre, hogy gond van. Nem mondták.

A kászoni, tusnádi házban történteket Böjte Csaba elítélendőnek érzi, de a másik esetet, ami a szovátai házukban történt, nem tartja hitelesnek, hiszen a lány korábban mást mondott.

Böjte egy teóriával állt elő, hogy mi történhetett. „Az ítélet szerint tíz év alatt úgy egy tucat ilyen eset történt. Azaz évente egy-kettő. Legfeljebb három. Ezek a gyerekek viszont olyan helyekről jönnek, ahol gyakran mindennapos a testi-lelki és szexuális bántalmazás. Úgy gondolom: nem tűnt fel nekik. Megsimogatta itt vagy ott fürdetés közben… Akkor nem tudatosult bennük, hogy mi történt. Utólag, felnőtt fejjel már igen. Ami kiszűrődött, ami miatt a nevelőt végül feljelentettem, nem is szexuális bántalmazás volt, hanem fizikai. Aztán elindult a nyomozás és kiderült, hogy egyéb is volt.”

Idézi Puzsér Róbertet, aki szerint ez „a balliberális kurzus leszámolása” vele. A kétkedőket pedig arra kéri, menjenek el a házakba, nézzék meg, hogyan nevelik a gyerekeket. Magából semmiképpen sem szeretne mártírt faragni, írja szemléjében a 24.hu.

Önmagáért beszél az igazság.

Ezen kívül szó van az interjúban az anyák napján mondott beszédéről, a nők és a gyermekek bántalmazásáról, arról, miért imádkozott Budaházy György kiszabadulásáért, miért gondolja azt, hogy a baloldalon a Fidesz-zászlóshajójának hiszik, miért gondolja természetesnek, hogy átadták neki azt a levelet, amit Orbán Viktornak írt az állítólagos szeretője. A politikához ma sem ért, az elmúlt harminc évet erőpróbának nevezi, az, ami most történik,

az komoly vihar. Ami általában félelmetes. Nagy a por, a korhadt ágak letörnek… De utána szebb, tisztább, egészségesebb lesz a világ.

Nemrég az Amerikai Népszavában egy nő maga Böjte Csabáról állította, hogy másfél évig a szeretője volt. „Ez a hölgy nálunk volt önkéntes, vezető akart lenni, annak nem volt alkalmas, úgyhogy elküldtük. Bosszút áll. Nem új ez sem: három vagy négy éve megy a vádaskodás. Olyan szint ez, hogy ezzel azért már tényleg hadd ne kelljen foglalkoznom” – mondta erre Böjte.

Fotó: Dévai Szent Ferenc Alapítvány Facebook-oldala