Május 22-től nem fogadnak látogatókat a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kapisztrán téri épületében

- idézte a bejegyzést az MTI. Hozzátették: a Hadtörténelmi Levéltár és a Hadtörténeti Könyvtár kutatószolgálata továbbra is változatlan formában fogadja a kutatókat.

A Honvédelmi Minisztérium korábban tudatta: a Hadtörténeti Intézet és Múzeum megüresedett épületébe költöznek majd a tárca egyes szervezeti egységei.

A bejegyzés alatt a múzeum visszatérő látogatói nem hagyták szó nélkül a bezárás hírét. Volt, aki a magyar honvédek szellemét kérte számon a bejelentésen, mondván illett volna azt előrejelezni, és nem utólag tudatni. Más Orbán Viktor foci iránti rajongását emlegette fel azzal összefüggésben, hogy arra jut pénz, de a múzeumokkal és a nemzeti emlékezettel mostohán bánnak. Egy kommentelő pedig rákérdezett:

ki nézte ki magának az épületet?

A Magyar Nemzet értesülése szerint - amelyet maga a Hadtörténi Intézet kommentelt be a kérdések között - Székesfehérváron nyit majd újra időszakos kiállítással, amit szintén kritikával illettek a múzeum szerelmesei, mondván a királyok városában a kiállításnak szentelt tér szűkös lesz az eredeti helyszínhez képest.

A kiemelt kép forrása: a ket.hm.gov.hu