A cikk hozzáteszi, hogy az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) magyar kiadását már második alkalommal rendezi meg a kormányközeli Alapjogokért Központ.

Portálunk a Frisshírek.hu is megírta, hogy több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára.

A miniszterelnök beszédében egyébként kifejtette, hogy bár Magyarország se nem gazdag, se nem hatalmas, vagy félelmetes, mégis oka van annak, hogy miért jön ide a CPAC Amerikából:

Az a tény hogy Magyarország valójában egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. Itt nem csak beszélnek a konzervatív politikai fordulatról és a liberálisok legyőzéséről, hanem mi véghez is vittük azt.

Szerinte Magyarország kormánya mutatta meg a világnak, hogy talpra lehet állítani egy országot a liberális ámokfutás után. Ám ez 2015-ig senkit sem érdekelt. „Néha visszasírom azokat az időket, amikor még nem voltunk rivaldafényben” – viccelődött Orbán, aki úgy véli, hogy Soros György és civil szervezeteinek „támadásai” miatt irányult médiafigyelem hazánkra, valamint azért, mert sikerült megállítanunk a migrációt (amit Orbán szerint szintén a milliárdos „uszított” Európára).

Mi nem akarjuk megmondani más országoknak, hogy mit gondoljanak a genderről vagy a migrációról. Nem akarjuk megmondani az Egyesült Államoknak sem. (…) a mi szabadságharcunk azért lett fontos a világ számára, mert kiderült, hogy a világ összes szabad országa támadás alatt áll

–fejtette ki a kormányfő, aki szerint „biológiai” jellegű támadás alatt áll Európa, hiszen a „nemzeteket felemésztő vírus” támadja a kontinenst, ami annak bukásához is vezethet.

A migráció, a gender és a woke ennek a progresszív vírusnak a variánsai Orbán szerint.

A woke mozgalom és a gender ideológia pontosan olyanok mint a marxizmus és a kommunizmus volt: „Osztályokra szaggatják a nemzetet, és azt hirdetik, hogy az osztályok a nemzetek felett állnak”. Orbán emellett ide sorolta a progresszívnek nevezett külpolitikát is, amely szerinte káoszt hozott az USA vezetésébe. Éppen ezért arra kérte Donald Trumpot, hogy térjen vissza a Fehér Házba, és hozza el a békét.

"Ez a vírus tehát élő nemzetekből halott közösségeket állít elő” – összegezte gondolatait a miniszterelnök. Azonban volt egy jó híre a jelenlevők számára:

Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenfelét. Itt van Magyarországon. Bárki szabadon viheti, csak egy kis lokális finomhangolás kell hozzá és még mellékhatása sincs.

„Az erő legyen veletek!” – zárta beszédét Orbán, utalva a mai dátumra (May the 4th be with you!).

Fotó: Wikimedia Commons