Gábor nyilvános posztjában megköszönte a segítséget a mentésben résztvevőknek, ugyanakkor üzent azoknak is, akik videóztak és fényképeket készítettek a katasztrófáról. Elkeserítő volt számára azt látni, hogy vadidegen emberek, nem, hogy nem segítettek, még annyi emberség sem volt bennük, hogy megkérdezzék a feleségét, jól van-e, helyette a tűzesetről szelfiztek.

"Szeretném megköszönni azoknak az embereknek a segítséget akik a tegnapi nap folyamán minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy az égő házunkból a lehető legtöbb értéket megmentsék. Szeretném megköszönni a tűzoltók munkáját, hiszen erőn felül küzdöttek a lángokkal.

Szeretném továbbá megköszönni a ZVMRFK RI. KRO. Lovas - Kutyás Alosztály tagjainak a segítséget, illetve az ottani parancsnokaimnak, hogy bebizonyították nem munkatársak vagyunk hanem család!!

Elkeserítő volt látni azt, hogy voltak számunkra idegen emberek akik telefonnal a kezükben videózva bejöttek az oltás közben az udvarra és azt nézték, hogyan ég el a házunk egy darabja, de annyi emberség nem volt bennük, hogy a 30 hetes terhes feleségemtől megkérdezzék, hogy jólvan e, vagy tudnak e segíteni. Mivel nem tudtak szèp kèpeket csinálni, teszek fel ide párat, hogy teljes legyen a gyűjteményük és segítek még egy infóval, nyugodjanak meg szinte mindenem elégett a tűzben ami korábban fontos volt számomra. Mégegyszer köszönöm a HŐSÖKNEK, mert nekünk azok vagytok." - írta akkor.

A Ripost azt írta, hogy a leendő apuka rendbe szeretné hozni leégett otthonukat a kislánya születése előtt. A tűz a házuk melletti fatárolóban keletkezett ismeretlen okokból. Az épületen volt biztosítás, de nem fedezi az újjáépítés költségeit.

A tetőszerkezet és az alatta lévő hatvan négyzetméteres lakás égett ki nyolcvan százalékban, a maradék, pedig az oltás okozta vízkár miatt lett használhatatlan. Amit tudtam, megmentettem a kutyák felszerelései közül, de azon kívül nem sok minden maradt. Az előző házamból, az előző életemből, az összes emlék, amit tároltam elégett

- mondta a Ripostnak Gábor, aki hálás azért, hogy a tűzben senki sem sérült meg. 

Gábor is beszállt az oltásba, próbálta menteni, ami menthető, de nem sok minden maradt. Alig tíz hét van a baba születéséig, addig szeretné segítséggel helyre állítani a házat, a káruk körülbelül húszmillió forint. Ezt egyedül nem tudják kifizetni.

Aki segíteni szeretne, itt teheti meg.

Fotók: Facebook