Egy óvoda területéről gyermekjátékok lopásával gyanúsítható

egy 21 éves szolnoki polgár, aki 2022. július 27-én a kora esti órákban követte ezt el a megalapozott gyanú szerint. A rendőrök lopás vétség elkövetése miatt kihallgatták a férfit, aki beismerő vallomást tett – írta meg a rendőrség honlapján.

A kisautókat megtalálták a nyomozók kutatás során, azokat visszaadtak az óvodának.

A nyomozók a fiatal férfi ügyét az általa korábban elkövetett bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljáráshoz egyesítették. A megalapozott gyanú szerint, 2022. június 28-án 20 óra és június 29-én 8 óra között két ifjú bűntársával mentek be egy szolnoki építkezési területre, ahonnan

szerszámokat, kisgépeket tulajdonítottak el 620 ezer forint értékben.

A rendőrök egy 500 ezer forint értékű döngölőgépet megtaláltak, azt a tulajdonosnak visszaadták.  A jogsértő 2022. július 18-án 16 óra és július 27-én 7 óra között egy építés alatt álló társasházba jutott be, ahol az elektromos kábelek egy részét vitte magával. Július hónap végén, fényes nappal egy szolnoki kertes családi házba ment be, ahonnan sportcipőt, mobiltelefont, napszemüveget, parfümöt és karórát tulajdonított el félmillió forint értékben.

A szolnoki nyomozók a büntetőeljárás vizsgálatát befejezték és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a nyomozás iratait az illetékes ügyészségnek.

A kiemelt kép forrása: police.hu