Az elmúlt 13 év alatt egyszer sem hoztunk ennyi fontos határozatot ilyen rövid idő alatt

- kezdte beszámolóját Budai Lóránt polgármester a szerdai jászberényi testületi ülésről. A berényi polgárok számára talán még mindig szokatlan lehet, hogy mennyire megváltozott a helyi közélet hangulata és működése. Az elmúlt évek viharait, sokszor bénultságát, most a konstruktív együttműködés határozza meg, amely azonban nem mentes a vitáktól.

Utóbbira világított rá épp az egyik olyan kérdés is, amelyről szintén döntés született a mostani közgyűlésen.

Ahogy a múlt héten arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, a sportfinanszírozásával kapcsolatos új szabályozásról fórumot tartottak a városban. De nem a városi ellenzék szervezte azt meg, mert a vezetés eltitkolta volna terveit, és kihagyta volna az egyeztetésből az érintett szervezetek képviselőit, mint azt sok helyen tapasztaljuk. Éppen ellenkezőleg.

Maga a város akarta a legszélesebb nyilvánossággal átvitatni tervezetét.

Szerdán végül a testületi ülés elfogadta a város koncepcióját, amelyről széleskörű egyeztetés is indult. Az új szabályozásról bejegyzéséből a polgármester azt írta, hogy az a források igazságosabb elosztását segíti, míg a szintén elfogadott költségvetés pedig – tette hozzá a városvezető – lehetővé teszi a sportra szánt keretösszeg emelését.

Összességében 37 döntés született 3 óra lefolyása alatt.

A sportról és a város költségvetésén túl, döntés született a következő két évre szóló földgázenergia és villamos energia beszerzésének részleteiről is.

Köszönöm munkatársaim előkészítő munkáját és a képviselő-testület tagjainak együttműködését!

– zárta bejegyzését a városvezető.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala