Többszörösen visszaeső bűnözőként két év három hónap fegyházban letöltött büntetést szabott ki szeptember 28-án a Pécsi Törvényszék egy hajléktalanra, aki kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt állt a bíróság elé – olvasható a Pécsi Törvényszék oldalán. K.I. vádlott szeméremsértés miatt többször is állt már bíróság előtt. Halmazati büntetésként három évre eltiltották a közügyektől is.

A férfi Pécsett, 2021. szeptemberében leszólított egy nőt a buszmegállóban. Pénzt kért tőle, de a nő nem adott neki. A hajléktalan „nagyon dögösnek” nevezte, és dicsérte a külsejét, majd a nadrágját lehúzva és közben a nőt nézve maszturbálni kezdett. Amikor a nő és a buszmegállóban állók rászóltak és jelezték, hogy kihívják a rendőrséget, a férfi abbahagyta a szeméremsértő cselekvést, de áttérve az út másik oldalára egy padon folytatta, amit abbahagyott.

Ugyanez a férfi két nap múlva megjelent az egyik pécsi általános iskola előtt is, ahol szintén önkielégítést végzett. Egy arra járó nőt ezúttal is leszólított, és arra akarta rávenni, hogy nézze, amit csinál. Ez a sértett is jelezte, hogy szól a rendőrségnek, mire a hajléktalan felhúzta a nadrágját és elment.

A pécsi férfi mindkét esetben ittas állapotban volt.

A rendőrségen tett feljelentéseknek köszönhetően elfogták a pécsi férfit, és jogerős ítéletet hoztak ellene. A kiszabott büntetés alatt nem bocsátható feltételes szabadlábra.

Fotó: Pixabay