Idén már 14. alkalommal rendezi meg Nagy Tamás–Gmoser Alíz házaspár munkatársaikkal együtt a magyar kistermelői élelmiszerek vásárát és kiállítását, a Duna-Tisza közi Agrár Expo-t – tájékoztatott Kiskőrös város.

Április 1-jén és 2-án a városi sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek, ahol a mezőgazdasági gépek, traktorok és haszongépjárművek kiállítása mellett a hazai termelők jóvoltából ízletes falatok kerülnek a kínáló tálcákra.

Az expo-n még húsvét előtt beszerezhetjük a kiváló minőségű füstöltárut, sajtokat, mézeket, lekvárokat, gyümölcsleveket, borokat és egyéb ínyencségeket. A kézművesség teljes arzenálja felvonul a kulturális elemekkel gazdagított hétvégén. Délutánonként 15 órától pedig neves sztárok szórakoztatják a közönséget.

Április 1-jén Csonka András lép színpadra, április 2-án pedig az ABBA Sisters eleveníti fel a legendás svéd együttes slágereit. Az idei agrár expo kísérő rendezvénye a Nemzetközi Kadarka Nagydíj Borverseny, melynek célja e karcsú testű, elegáns, fűszeres illatú bornak a népszerűsítése.

A megmérettetésre határainkon túlról is érkeznek Kadarka borminták. Az expo alkalmából Kiskőrösre látogat Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója, aki személyesen nyitja meg a rendezvényt.

A szervezők délben finom bográcsos ételeket kínálnak, pacal-, birka- és vaddisznópörköltet, 2990 Ft/adag áron.

Petőfi szülővárosa április első hétvégéjén sok szeretettel vár mindenkit a 14. Duna-Tisza közi Agrár Expo-ra, a belépés díjtalan. Az esemény részletei a Duna-Tisza közi Agrár-Expo és Gasztronómiai Fesztivál oldalán találhatók.

Fotó: Kiskőrös város Facebook oldala